Бели подови настилки

22/10/2018, 15:36:29
Оценка 5 от общо 2 гласа
22/10/2018
Тагове:
Бели подови настилки

Подова настилка в бяло – предимства, недостатъци, съвети и идеи

Белият под ще направи модерното жилище стилно и изискано. Той има свойството да увеличава визуално пространството, което го прави подходящ за стаи със всякакви размери, дори и най – маломерните.

С помощта на различните видове материали, текстури и нюанси, белият под може да се впише чудесено във всеки интериорен стил.

Белият цвят е отличен фон за всяка стая и може да бъде съчетан с най – различни мебели, аксесоари и декорации.

Бялата подова настилка може да бъде представена от:

Плочки – теракот, гранитогрес, клинкер – керамичните настилки са удобно и лесни за почистване, издръжливи на големи натоварвания, с дълъг живот. Минусът им е, че имат студено усещане при ходене, но това може да бъде преодоляно с помощта на подово отопление или с използването на килим.

Естествен камък – подовите настилки от естествен камък са изискани, стилни, луксозни. Почистват се лесно, дълготрайни и безопасни са, съвместими с подово отопление. Неодстатъкът им е високата цена. Като по – бюджетен вариант може да изпозлвате плочки, имитация на мрамор или друг вид камък.

Дърво – подовите настилки от дърво са представени от паркет и дюшеме. Те вансят уют, топлина и комфорт в интериора. При правилна експолатация имат дълъг живот.

Ламинат – ламинираната подова настилка е стилна и успешна имитация на естественото дърво. Ламинатът е практичен, достъпен, лесен за поддръжка. Предлага се в огормно разнообразие от десени и текстури. Съвместим е с подово отопление и е подходящ за почти всяка стая в дома.

Меки подови настилки – килимът и мокетът в бяло са елегантни и красиви, но поддръжката им е по – трудна. Ако имате бял килим най – добре е да разчитате на професионално почистване.

Бял под в кухнята

Бяла подова настилка в кухнята може да не изглежда най – практичната идея, но е атрактивно и елегантно решение. Подходящи материали са: теракот, гранитогрес, ламинат, винил, самонивелиращ се под.

Бял под в дневната

За дневната са подходящи почти всички видове настилки, най – вече естественото дърво, ламинат, керамични настилки, килим. Може да се използва както снежно бяло, така и ванилия, слонова кост.

Бял под в спалнята

За спалнята най – добрия вариант са дървените и ламинираните настилки. Те внасят топлина и уют в интериора.

Бял под в детската стая

Подовата настилка в детската стая трябва да е безопасна, хипоалергенна, лесна за почистване. Дори варианти са винил, самонивелиращ се под, паркет, дюшеме.

Бял под в антрето

Подовата настилка в коридора трябва да е издръжлива, лесна за поддръжка и почистване. Всички видове плочки са удачно решение за антрето, също и ламинат, издръжлив на влага и високо натоварване.

Бял под в банята

За банята са подходящи теракот, гранитогрес, саморазливен под.

Белите подови настилки са чудесно решение за всеки интериорен стил от класически от модерен.

Скандинавски стил

Класически стил

Модерен стил

Минималистичен стил

Стил прованс


Подова настилка в бяло – предимства, недостатъци, съвети и идеи Белият под ще направи модерно