Завеси в лофт стил

06/03/2019, 13:05:45
Оценка 5 от общо 2 гласа
06/03/2019
Тагове:
Завеси в лофт стил

До скоро се смяташе, че прозорците в лофт стил нямат нужда от никакъв декор. Това обаче не е практично решение, тъй като завесите освен естетична, имат и чисто функционална роля – предпазват от слънчеви лъчи, регулират количеството светлина, постъпващо в помещението и скриват дома ни от външни погледи.

В лофт стила е най – добре да заложим на леки, ефирни материи като тюл, лен, органза. Линиите на завесите са прави и равномерни. Пердетата не бива да имат излишни декорации. Изберете бели, сиви, черни, бежово или други пастелни нюанси за интериорния текстил в индустриален стил.

Какви завеси са подходящи за жилище в лофт стил?

Роло щори

Роло щорите са подходящо решение за индустриалния дизайн. Те отличат се съчетават с откритите тухлени стени, грубите мазилки и големите прозорци.

Тюлени пердета

Тънките тюлени пердета са подходящи за всеки интериорен стил. Те придават загадъчност, чар и елегантност на всяко помещение.

Два ката завеси

Комбинирането на тънки и плътни завеси е удачно за спалнята, детската стая, дневната. То е перфектно решение и за слънчеви помещения, които имат нужда от засенчване. Прозрачните завеси най – често са в бяло, а тъмните – в сиво или черно.

Римски щори

Римските щори са отлична идея за всеки интериорен стил и за всяка стая в дома. Те са елегантни и практични. Могат да бъдат както от прозрачен, така и от плътен материал.

Комбинация от щори и пердета

Съчетанието между хоризонтални щори и пердета е класика и несъмнено е едно от най – практичните решения, тъй като така лесно регулирате светлината, освен това пердето придава допълнителен уют и стил. За лофт стил са подходящи металните щори, като те могат да бъдат съчетани както с прозрачни, така и с плътни пердета.

Завеси в кухнята

За кухнята обикновено залагаме на практични решения – роло щори, римски щори или алуминиеви щори.

Завеси в спалнята

За спалнята е най – добре да изберем плътни завеси в комбинация с ефирно перде.

Завеси в дневната

Изборът на завеси за хола е голям. Подходящи са римски щори, тюлени пердета, плътни завеси, ролкови щори.


До скоро се смяташе, че прозорците в лофт стил нямат нужда от никакъв декор. Това обаче не е практич