Как да изберем завеси за хола

11/04/2017, 00:54:23
Оценка 4.5 от общо 61 гласа
11/04/2017
Тагове:
Как да изберем завеси за хола

Пердетата са ценен интериорен акцент, допълващ визията на всяка стая. Те придават уют и хармония на помещението.

За дневната са подходящи полупрозрачни пердета, който допълват дизайна на стаята и пропускат достатъчно светлина. Ако харесвате тежки и плътни завеси, то може да ги съчетаете с леки и ефирни. Те носят усещане за свобода, лекота и придават чар на помещението.

Ако хола ви е съчетан с кухня, изберете материя, която не задържа миризми, издържа на влага и се пере лесно. Добър вариант са и различните видове вътрешни щори като дървени, бамбукови, венециански.

Когато избирате десен на пердето, съобразете се с основните цветове в хола. Във всяко помещение има един или два цвята, които доминират и пердето трябва да е съобразено с тях. Първият вариант е то да е в същия нюанс като основите цветове, а вторият – да контрастира на тях. Сами изберете кой варинат предпочитате за вашия хол. Ако интериорът ви е спокоен едноцветен и ви се иска да го раздвижите, то изберете завеси в контрастен цвят. Ако пък смятате, че доминиращите цветове са достатъчно силни и помещението ще стане прекалено цветно, изберете завеси в същия тон като останалия текстил.

Ако прозорците в хола ви са големи или френски, то пердетата трябва да са дълги до пода, едноцветни. Подходящи материали са тафта, органза и кадифе.

Ниските стаи ще изглеждат по – високи, ако завесите започват от тавана. А тесните помещения ще изглеждат оптически по – широки, ако завесите покриват цялата стена, на която са прозорците.

За малката дневна изберете пердета в светли, студени тонове, тъй като те визуално разширяват помещението. Също така ако искате да увеличите обема на стаята изберете изчистено перде без декорации по него. Ако холът е със северно или източно изложение заложете на полупрозрачно перде, за да влиза достатъчно естествена светлина.

Удачен вариант за хола са различните модели вътрешни щори. За ниските помещения са подходящи щори с вертикални ленти, които създават усещане за по – висок таван. Римските щори, както и модела японска стена, също добавят пространство в стаята. 


Пердетата са ценен интериорен акцент, допълващ визията на всяка стая. Те придават уют и хармония на