Идеи за крайградска къща в кънтри стил

20/07/2021, 09:19:04
Оценка 5 от общо 2 гласа
20/07/2021
Тагове:
Идеи за крайградска къща в кънтри стил

Извънградската вила е едно от любимите ни места за прекарване на ваканциите и свободното време, независимо дали се намира в планината, на морето или в някое китно селце. За интериора на вилата обикновено се предпочитат кънтри, рустик, шале или прованс стила, които ни навяват ретро усещане и лека носталгия и ни пренасят в свят на спокойствие и уют, далеч от градската суета.

Дървото е на почит

Когато говорим за интериора на вилата няма как да не отделим специално, заслужено внимание на дървения материал. Той се използва не само за направа на мебели, но и за настилки, облицовки, декоративни елементи.

Други основни материали в интериора на вилата са:

  • Естествени кожи
  • Керамични фигури
  • Метални елементи
  • Камък
  • Глина
  • Естествен текстил – лен, памук, вълна, коприна

Кухня и трапезария

Кухнята и трапезарията са уютни, приятни и често се превръщат в притегателен център на вилата. Подходящи са масивни, дървени мебели в старинен или рустик стил. Стените и таванът могат да бъдат решени с боя, мазилка, ламперия. Подовата настилка най-често е от плочки, тъй като са устойчиви на влага, температурни колебания и често почистване. Текстилът може да е пъстър, с флорални мотиви в провансалския стил или изчистен и семпъл, от естествени материали. Кокетни, къси перденца и дантелена покривка са отлично решение за кухнята. Аксесоарите са представени главно от глинени съдове, старинен порцелан, дървени елементи, шарен текстил, часовник с кукувичка и други интересни, ретро декорации.

Всекидневна

В дневната зона се залага на удобство, топлина и уют. Може да изберете рециклирани мебели или нови в класически, рустик, прованс или скандинавски стил. Камината е предпочитан елемент, който внася спокойствие, уют и романтика. Естествени кожи, пухени килими, пъстри възглавнички, ретро картини, гоблени и часовници, старинни полилеи и лампиони са част от декорацията. През лятото може да приберете кожите и вълнените килими и да ги замените с лек, тънък пъстър килим, бамбукова постелка, както и тежките завеси да бъдат изместени от ефирни ленени пердета.

Спалня

В спалнята също преобладава дървения материал, естествен текстил и ретро декорация. Ако имате възможност да обособите камина ще добавите допълнителен уют, нежност и топлина. Подходящи украшения са провансалски часовник с лавандула, клетка за птици със сукуленти, ретро картина или гоблен, люлеещ се стол, декупирана кутия за бижута.

Детска стая

В детската стая се залага основно на дървения материал, тъй като е екологичен, здрав, надежден и внася комфорт, уют и топлина. Коркът също е добър избор за подова настилка или облицовка, благодарение на изолационните си качества. Декорациите са представени основно от флорален текстил, пъстри картини, плюшени играчки, керамични фигури.

Баня

Дървото намира своето място и в банята. Изберете масивни мебели, мивка и вана. С дърво може да облицовате сухата част на банята или пък да заложите на плочки, имитиращи паркет. Кокетни перденца, плетени кошници за съхранение, ретро аплици с мека светлина, ще превърнат банята във вилата ви в любимо място за релакс.

Веранда

Верандата или терасата са едни от местата, на които прекарваме най-много време през топлите сезони от годината, а ако са закрити може да се използват целогодишно. Изберете удобни мебели, подходящи за открито пространство – плетени, от ратан, бамбук, метал или рециклирани такива, например канапе от палети. Декорирайте с подходящи възглавнички, завеси, картини, цветя.

Най-важното при обзавеждането на вилата е да заложим на естествени материали, функционално използване на пространството и удобни мебели. Крайградската къща е преди всичко място за почивка и забавление, така че комфортът е основното, което трябва да ни води.


Извънградската вила е едно от любимите ни места за прекарване на ваканциите и свободното време, неза