Идеи за вилата - топлина и уют в стил шале

26/09/2018, 15:19:38
Оценка 5 от общо 2 гласа
26/09/2018
Тагове:
Идеи за вилата - топлина и уют в стил шале

Стилът шале се характеризира с топъл, уютен интериор, изпъленен с естествени материали. Той рядко се прилага в градски жилища и апартаменти, традиционно се използва в планински хижи или къщи на село. Ако разполагате с малка крайградска вила, която използвате за релакс и забавления през почивните дни, стилът шале е идеален за вас, особено ако смятате да я посещавате и през зимата.

Интериорът в стил шале се отличава с естествена цветова платира – жълто, бежово, мед, злато, кафяво, сиво, бяло, ванилия. Също и светло и маслиново зелено, които се асоциират с цвета на тревата.

Ако искате вилата ви да добие типичния дизайн на аплпийска къща задължително използвайте в строителството, както и довършителните материали камък и дърво.

Хижата се отличава с големи прозорци и уютна тераса, на която е особено приятно да изпийте сутрешното си кафе на чист въздух.

Във всекидневната задължително присъства каменна камина и кът за почивка с масивен диван или удобни кресла. Масата и столовете са от масивно дърво, както и кухненското обзавеждане. Често кухнята, дневната и трапезарията са едно помещение. Кухнята може да бъде отделена от зоната за почивка с бар – плот от масивно дърво.

Банята наподобява на същински СПА център. Тя също е изпълнена с естествени материали – камък и дърво. Често е съчетана със сауна.

Подът във всички стаи е от естествено дърво, само в банята може да бъде от камък. Таванът е украсен с декоративни греди. Стените са декораирани с трофеи, еленски рога. А по пода са разположени ръчно тъкани килими и естествени животниски кожи, които внасят топлина и уют.

В спалнята осветлението е меко и приглушено. Мебелите са от естествено дърво, подходящ е вълнен килим и текстилни завеси. Ретро свещници или масивен полилей обикновено изчерпват аксесоарите.

Мебелите в стил шале са масивни и имат опростена форма. Тапицерията е от естествена кожа. Често са украсени с дърворезба или елемнти от ковано желязо. Текстилът е естествен – лен, памук, вълна.


Стилът шале се характеризира с топъл, уютен интериор, изпъленен с естествени материали. Той рядко се