Интериор в стил шале

03/03/2018, 17:23:33
Оценка 4.5 от общо 78 гласа
03/03/2018
Тагове:
Интериор в стил шале

Малко убежище за уютни мигове

Къщите в стил шале олицетворяват облика на алпийска къща с уникален външен и вътрешен дизайн. Създадени за да гарантират уют и спокойствие, те са отлично място, на което може да си подарите заслужена почивка.

Външната фаса е с широки стрехи, големи тераси, масивни врати и дървени обшивки. Покривите са високи в типична триъгълна форма. Характерни са и козирките над верандата.

Дървените облицовки са отличителна черта в дизайна на планинските къщи.

Естествената топлина е приоритет в стил шале. Затова и най – често срещаното решение за отопление е камината. Както за екстериора, така и за интериора на алпийските къщи се използват основно естествени материали. Натурално дърво и естествен камък са част както от фасадата, така и от вътрешния дизайн.

Текстилът също е представен от естествени материи като лен, коприна, вълна, памук. Красива декорация са естествените кожи.

Отворените пространства в интериора създават чувство на свобода и простор. Цветовете са неутрални и топли – бежово, бяло, кафяво, сиво. Декоративните елементи най – често са в тъмно кафяво, маслено зелено, бордо. Прозорците най – често са големи като целта е да има възможно повече естествена светлина. 


Малко убежище за уютни мигове Къщите в стил шале олицетворяват облика на алпийска къща с уникален в