Изберете точния аромат за всяка стая

15/06/2016, 03:00:00
Оценка 4.5 от общо 34 гласа
15/06/2016
Изберете точния аромат за всяка стая

Ароматите въздействат на нашето настроение и на енергията в дома ни. За да бъдем бодри, свежи, отпочинали и спокойни добре е да подберем правилния аромат на всяка стая в дома.

Всекидневната е място за почивка и общуване със семейството. Най - подходящите аромати за там са: ванилия, мандарина, сандалово дърво, лимон. Те създават приятна и спокойна атмосфера.

За кухнята освен мириса на прясно приготвено кафе и свежи подправки, най – подходящи са: иланг – иланг, розмарин, здравец, риган, джинджифил, канела, ванилия. Ободряващо действат и цитрусовите аромати.

В спалнята, където целта е спокойна, хармонична и романтична атмосфера, подходящи аромати са: лавандула, жасмин, сандалово дърво, роза. Ефективна комбинация против безсъние е: лавандула, анасон и мента.

В гардероба също може да поставите торбички с ароматни билки. Те освен да ароматизират прибраните дрехи, ще ги предпазват от молци.

Ароматите, които отлично пасват на банята са: мента, евкалипт и бор. Те създават усещане за свежест и чистота.

За работния кабинет използвайте мента, кафе, лимон, розмарин. Комбинацията от лимон, салвия и роза повишава концентрацията и работоспособността.

Бъдете внимателни когато избирате етерични масла за дома си. Имайте предвид, че ароматите може да не понасят на по – чувствителни хора или на такива, склонни към алергии. Не прекалявайте с количество на маслото и избягвайте тежките и прекалено силни и натрапчиви миризми.


Ароматите въздействат на нашето настроение и на енергията в дома ни. За да бъдем бодри, свежи, отпоч