Спа център у дома

24/11/2014, 03:00:00
Оценка 4.4 от общо 34 гласа
24/11/2014
Тагове:
Спа център у дома

Мечтаете си за релакс и приятни спа процедури за красота, здраве и тонус, но нямате време или средства да посещавате редовно СПА центровете.

Превърнете собствената си баня в приятен оазис за отдих и отмора.

Въпреки че със сигурност няма да може да си осигурите всички процедури, които предлагат СПА центровете и хотели, това не пречи да създадете релаксираща и приятна обстановка в банята.


Ако банята ви разполага с вана е подходяща да бъде превърната в мини-спа кътче независимо от размера си.

Започваме с обстановката – ароматни свещи, розови цветенца, индийски пръчици, живи растения, декоративни или естествени камъни, ароматни сапуни в комбинация с релаксираща музика биха могли да направят банята ви много приятно място.


Ако разполагате с необходимото пространство добра идея е мини-сауна с парна баня. Предлагат се под формата на кабини, не заемат много място и със сигурност ще засилят релаксиращия ефект.

Козметиката е основна част от спа процедурите. Трябват ви соли за вана, ексфолианти за лице и тяло, лосион или масло за тяло както и аксесоари като масажни ръкавици.

Може да си направите билкова вана или билкови компреси на лицето и тялото. Особено подходящи са мента босилек, джоджен, розмарин.

Ароматерапията е другия съществен момент от спа процедурите. Няколко капки етерични масла във ваната ще се отразят добре не само на сетивата, но и на кожата ви (най-подходящите масла за тонизиране са:  хвойна, роза, сандалово дърво, розмарин, а с успокояващ ефект – портокал, мента, маточина, босилек). Добре е да добавите и ароматни свещи на няколко места в банята.


Ако ви предстои ремонт на банята и искате да я обзаведете в стил спа център наблегнете на естествените мастериали – дърво и камък. Подходящи са тиково дърво, дъб. Може и да се спрете на плочки, имитиращи дърво или камък.

Приглушената светлина също има голяма значение за цялостната атмосфера.

Ако ви предстои покупка на вана може да я обурудвате с вградено декоративно осветление.

В случай, че сте отворени за по – грандиозни идеи, помислете за подово отопление.

То ще ви помогне да се отпуснете допълнително и е чудесно решение за поддържане на добра стайна темепература в банята през зимата.

Друго нестандартно решение е камина в банята.

Представяте ли си нещо по-приятно от релаксираща вана през зимата на която се наслаждавате, наблюдавайки пламъците на огъня?

Ако нямате възможност за промени в банята, почти без усилия само с помощта на чаени свещи, ароматни пръчици, пяна за вана и приятна музика може да си обособите личен  кът за релакс в собствения си дом.


Мечтаете си за релакс и приятни спа процедури за красота, здраве и тонус, но нямате време или средст