Зелени тапети в кухнята

08/10/2018, 11:48:58
Оценка 5 от общо 2 гласа
08/10/2018
Тагове:
Зелени тапети в кухнята

Декорирането на стените в кухнята със зелени тапети е универсално решение, подходящо както за малки, така и за средни и големи кухни, което пасва на почти всеки интериорен стил, придава свежест, настроение и позитивизъм на кухнята.

Според психолозите зеленият цвят е полезен за нервната система, действа отпускащо, подобрява настроението, повишава апетита и действа благоприятно върху храносмилането. Какви по – добри причини да го добавите в кухнята си?

Съвет: Ако тепърва започвате ремонт на кухнята изберете първо мебелите, уредите, подовата настилка и чак тогава преминете към избора на тапети.

Избора на нюанс зависи от големината, изложението и стилът, в който е обзаведена кухнята.

За малки помещения най – добре заложете на бледозелено, тревисто зелено, лайм. Може да го съчетаете с бяло, жълто, ванилия.

За помещения, в които липсва естествена светлина (например са със северно изложение) изберете топли нюанси на зеления цвят и ги съчетайте с жълто, оранжево, слонова кост.

За големи кухни, в които има достатъчно слънчева светлина може да използвате маслина, мента, тъмно зелено.

Интериорният стил също оказва влияние върху избора на нюанс. Хладните тонове като мента, изумрудено зелено и тюркоаз са подходящи за съвременен, минималистичен стил както и за ретро стила. Пастелните нюанси на зеленото са подходящи за шаби шик и прованс стил, а топлите цветове пасват отлично на класическата или кънтри кухня.

Яркозелените тапети е добре да се използват само за едната стена или дори част от нея. Ако предпочитате по – силни тонове най – добре се спрете на фототапет, с който да декорирате къта за хранене. Ако искате да „облечете“ всички стени в зелени тапети, то изберете светъл нюанс и едноцветни тапети.

Съчетание на зеленото с други цветове:

Бяло – кухнята в бяло и зелено е истинска класика. Смело може да използвате от снежно бели нюанси до слонова кост. Съчетанието между бяло и зелено предизвиква асоциации на свежест, чистота, пролетно настроение. Комбинацията е подходяща за малки и големи помещения със всякакво изложение в модерен, класически, ретро или прованс стил.

Бежово – зелено и бежово е отлична комбинация за класическа или ретро кухня. Най – добре я използвайте в помещения с южно изложение и големи прозорци.

Кафяво – повечето нюанси на зеленото отлично се комбинират с кафявия цвят. Това съчетание е подходящо за кухня в еко стил с много светлина.

Жълто – зелено и жълто е много успшена комбианция, най – вече за малки кухни. Подходяща е за помещения в прованс, класически, кънтри и ретро стил.

Розово – комбинацията от зелено и розово е свежа, закачлива и нестандартна. Розвото се съчетава най – добре със вежи нюанси като тревисто зелено.

Синьо – студените сини тонове се комбинират хармонично със зеленото. Подходящи са за средни и големи кухни в модерен или минималистичен стил.

Ако ви предстои освежаване на кухнята, не се колебайте и смело обмислете варианта за декорация със зелени тапети. Разбира се може да поставите и фототапет само на едната стена. Той може да изобразява цветя, гора или билки. Така ще придадете свежест, настроение и позитивна енергия на кухнята си.


Декорирането на стените в кухнята със зелени тапети е универсално решение, подходящо както за малки,