Невероятни идеи за детска стая за момиченце

02/04/2017, 07:14:10
Оценка 4.6 от общо 60 гласа
02/04/2017
Тагове:
Невероятни идеи за детска стая за момиченце

Обзавеждането на детската стая е приятна, но и отговорна задача. Трябва да намерите оптималния баланс между безопасност, практичност и елегантност. Освен с размера, изложението и формата на помещението е редно да се съобразите и с предпочитанията и интересите на детето.

Как да обзаведем детска стая за момиче?

Свикнали сме да си представяме момичешката детска стая в розово, но това съвсем не е задължително. Въпреки че лилавите и розови нюанси наистина са любими на повечето момиченца, има и такива, които предпочитат стаята си в други цветове като зелено, жълто, бледосиньо, мента, ванилия.

За малко дете е най – добре да се спрете на неутрални тонове като бежово, бяло, млечно сиво за основни или пастелно розово и зелено. Акцентите могат да бъдат в по – ярък цвят.

Бледо лилавото е добър вариант също в съчетание с бяло. Добре е в детската стая да не присъстват повече от 3 цвята и техните нюнаси.

Порастналото момиченце може само да избере цветът и декора на своята детска стая предвид интересите си.

Докато в бебешката стая най – важна е безопастността и това разположението да е удобно за родителите, във възрастта между три и седем години е важно по – голяма част от пространството в стаята да е отделено за игра. Детето трябва да има възможност да се движи и в стаята да има голям детски кът. Към петата-та година е добре да се обосби и малко „работно място“ за хоби и лично творчество на детето, например рисуване, оцветяване, учене на букви, цифри, моделиране и други.

След седмата година стаята на детето се променя. Вече освен за спане и игра тя става и стая за учене. Време е за ученическо бюро и подходящ скрин или шкаф за съхранение на учебници, книги, помагала и аксесоари. Също така добре е да попитате детето каква тематика предпочита за стаята си. Много деца искат да залепят на стената стикери на любимите си приказни герои. Освен това могат да участват в избора на спално бельо, килим, пердета.

Тинейджърската детска стая обикновено се състои от зона за учене, зона за сън и евентуално зона за развлчение, която може да включва малко канапе, масичка и табуретки, на които момичето може да кани свои приятелки. И тук удобството, практичността и съобразяване със вкусовете на детето на са на първо място.

Стилът на детската стая е добре да бъде съобразен със интериорния облик на цялото жилище. Ако домът ви е във винтидж, прованс или кънтри стил, то нека и детската стая да има мотиви от този стил.

Ако харесвате модерния и изчистен интериор, но мислите, че детската стая в този стил ще изглежда скучна, грешите. Има много стилни и изчистени решения за детска стая, която би паснала дори на минималистично обзавеждане.

А и винаги може да раздвижите интериора с фототапет или принт на едната стена, цветни пердета или шарен килим.


Обзавеждането на детската стая е приятна, но и отговорна задача. Трябва да намерите оптималния балан