Малки бани с практичен дизайн

29/04/2017, 07:42:28
Оценка 4.7 от общо 26 гласа
29/04/2017
Тагове:
Малки бани с практичен дизайн

Малката баня е истинско интериорно предизвикателство, но с повече въображение и някои малки хитринки тя може да изглежда просторна, подредена и красива обзаведена.

Организацията е важна

В малката баня всичко трябва да си е на мястото. Колкото по – подредена е, толкова по – просторна ще изглежда и обратното. Помислете за подходящи места за съхранение в банята като пространството под и над мивката, свободни ъгли, стенна ниша, шкаф с плъзгаща врата. Може да използвате малки кутии или кошници. Периодично проверявайте съдържанието им и изхвърляйте всичко ненужно и с изтекъл срок на годност.

Минималистичен стил на обзавеждане

Не претрупвайте банята с излишни вещи, предмети и мебели. Строгите минималистични форми и изчистени линии са много подходящи малки помещения, тъй като не отнемат много от пространството им.

Неутрални или светли цветове

Изберете неутални цветове като бяло, сиво, бежово, светло кафяво. Не прекалявайте с тъмните тонове. Може да се спрете също и на цветове като бледо зелено, ярко жълто и оранжево.

Сложете по голямо огледало

Огледалата разширяват визуално помещенията

Душ кабина и вана? Възможно е!

Изберете ъглова душ кабина за малката баня, най – добре е да бъде с прозрачни врати и стени. Може да монтирате и вана като най – добре е тя да бъде комбинирана с душ. Ако има възможност поставете я в някой ъгъл.

Използвайте рационално пространството

Всяко кътче в малката баня трябва да бъде оползотворено. В ъглите може да поставите шкаф или рафт за съхранение, а дори и тоалетната или мивката.

Няколко практични идеи за обзавеждане на малка баня:


Малката баня е истинско интериорно предизвикателство, но с повече въображение и някои малки хитринки