Загадъчен интериор в лилаво

20/10/2016, 01:46:20
Оценка 4.5 от общо 56 гласа
20/10/2016
Тагове:
Загадъчен интериор в лилаво

Лилавият цвят успокоява ума и сетивата, интригува, завладява и силно привлича вниманието към себе си с положителното си въздействие. Лилавото символизира благородство, вдъхновение, енергия, творчество. Рядко се среща в природата, което го прави необикновен, загадъчен мистичен. В интериора на дома лилавият цвят внася мистерия, фантазия, усещане за лукс.

Съчетание на лилавото с другите цветове

Лилавият цвят успешно се комбинира с черно и бяло като се постига модерна и стилна визия. Подходяща е и комбинацията му със жълто или зелено. Успешно си партнира с всички неутрални, пастелни цветове като бяло, бежово, сиво. Чудесно се комбинира още с розово и сребристо.

Лилавият цвят в кухнята

Лилавият цвят придава на кухнята индивидуален характер, стил, изисканост. За кухня са подходящи ярките нюанси на лилавото – виолетово, пурпурно, теменужка. Съчетайте ги с топли тонове като жълто, или неутрални като бяло и бежово.

Сребристите аксесоари ще придадат стилно и изтънчено излъчване на лилавата кухня.

Лилавият цвят в дневната

На всекидневната подхождат почти всички лилави нюнаси. Ако тя е голяма и светла - с южно или западно изложение може да изберете слива, патладжан, студени винени тонове. Ако е малка спрете се на нежни пастелни лилави нюанси като лавандула, например. Може да използвате лилавият цвят и като акцент в съчетание с бяло, бежово, сиво.

Лилавият цвят в спалнята

За спалнята са подходящи нежни и бледи пастелни тонове. Те могат да бъдат съчетани с бяло или екрю. Изискана е и комбинацията от тъмно лилави нюнаси, съчетани с черно или сребристо и тъмно дърво.

Подходящи са и синеещите тонове

Лилавият цвят в детската стая

За детската стая са подходящи почти всички нюанси на лилавото. Съчетават се успешно с розово, жълто, зелено, бяло, шампанско.


Лилавият цвят успокоява ума и сетивата, интригува, завладява и силно привлича вниманието към себе си