Модерни кухни в лилаво

05/10/2016, 03:00:00
Оценка 4.5 от общо 60 гласа
05/10/2016
Тагове:
Модерни кухни в лилаво

Със все по – смелото навлизане на лилавият цвят в интериорният дизайн, днес той се среща не само в спалнята и детската стая, както беше доскоро, а все по – често може да присъства и в кухнята.

Ако до преди няколко години подобна идея би ни звучала твърде екстремно и нетрадиционно, то днес тя се възприема като нещо съвсем нормално. Кухнята не е просто място за готвене, тя е кътче,в което можем да изразим себе си чрез кулинарните творения, които създаваме. Ако изпълнява ролята и на трапезария кухнята е и място, където можем да се отпуснем от стреса след дългия ден, да се заредим с положителни емоции, прекарвайки приятни семейни вечери. И не на последно място кухнята е помещение, в което можем да развихрим своето въображение по отношение на интериорния дизайн и да изразим своя вкус и стил!

Лилавият цвят символизира благородство, блясък, хармония, лукс. Той е любим на чувствителните и романтични хора, както и на творческите натури. Комбинира се успешно с бяло, черно, бежово, сребристо.

Избирайки лилавото за цвят на кухнята, вие придавате на това помещение стил, елегантност и характер. С обзавеждането в лилаво обаче трябва да се действа внимателно и обмислено. Прекаляването с виолетови тонове може да придаде мрачно излъчване на помещението и да създаде чувство на тъга и лошо настроение. Затова е много важно да се подбере точния нюанс и правилно съчетание на цветовете, да се съобрази големината на помещението, наличието на достатъчно светлина за да се постигне наистина красив ефект.

Най – подходящи за кухнята, нюанси на лилавото, са: теменужка, лавандула, пурпур, грозде, тъмно виолетово. Тяхното силно и ярко излъчване е добре да бъде леко успокоено от неутрални цветове като бяло, сиво, бежово.

Белият цвят успешно омекотява лилавото, а комбинацията между двата цвята придава особена изисканост на кухнята. За по - нежно и романтично излъчване лилавото се комбинира с кремаво или бледо розово. Особено стилна е комбинацията между лилаво и черно, но за целта трябва кухнята да е достатъчно голям и просторна, да се осигури достатъчно светлина и поне няколко по – светли акцента, за да не се създаде твърде мрачно настроение.

На лилавата кухня особено много подхождат сребристи аксесоари. Свежест и настроение може да се внесе и чрез използване на принт стъкло с флорални мотиви.


Със все по – смелото навлизане на лилавият цвят в интериорният дизайн, днес той се среща не са