Дом в лилаво

03/05/2015, 03:00:00
Оценка 4.4 от общо 36 гласа
03/05/2015
Тагове:
Дом в лилаво

Лилавото се смята за мистичен, загадъчен и тайнствен цвят. Той привлича, интригува и има силно положително въздействие. Лилавото е любим на цвят на романтичните и чувствителни хора, също и на творческите натури. Подходящ е за офиса или работното ателие, тъй като стимулира работата на ума и активността. Независимо дали ще го изберете за основен цвят или ще предпочетете само лилави акценти в интериора, той ще придаде загадъчност, екзотика и настроение на дома.

Лилавото може да успешно да се комбинира с много цветове. За постигане на изискана и модерна визия отлично се съчетава с черно и бяло. Много нежна и елегантна е комбинацията от сребристо или сиво и лилаво. В детската стая много си подхожда с жълто или бежово.

Лилавият цвят е подходящ за всички стаи в дома.

Кухня в лилаво

В кухнята и трапезарията може да използвате най – ярките лилави тонове. Подходящи са също така пурпурни или винени нюанси. Избягвайте прекалено студените виолетови тонове.

Всекидневна в лилаво

За всекидневната са подходящи нюанси – грозде или патладжан. Добре биха паснали също така бледи, нежни и студени тонове. Ако искате холът да изглежда светъл и просторен може да се спрете на цвят лавандула. Много изискана комбинация за дневната е лилаво и сиво.

Спалня в лилаво

Нежни пастелни тонове, бледо лилаво или синеещи нюанси са идеални за спалнята. Разбира се всичко зависи от личните предпочитания, може да изберете и по наситени тонове. Крайната цел е атмосферата в спалнята да бъде отпускаща, спокойна. Избягвайте виолетовото с червени нюанси.

Детска стая в лилаво

Лилавото е подходящо за детска стая, тъй като стимулира ума и творческите изяви у децата, подобрява паметта и концентрацията. Разбира се предпочитано е най – вече от момиченцата. Най – добре се спрете на цвят лавандула, който може да съчетаете с бяло или бежово.

Баня в лилаво

Банята е място, където може смело да експериментирате с лилавия цвят, особено ако е по – голяма и добре осветена. Подходящи са виолетово, гроздово, теменужка патладжан, синя слива, лавандула. Ако банята е малка и тясна изберете бледи тонове и ги комбинирайте с бяло, за да придадете обем и пространство.


Лилавото се смята за мистичен, загадъчен и тайнствен цвят. Той привлича, интригува и има силно полож