Как да изберем слънцезащита за терасата

24/04/2018, 13:46:41
Оценка 5 от общо 3 гласа
24/04/2018
Тагове:
Как да изберем слънцезащита за терасата

Лятото наближава, а дните стават все по – дълги и топли. Ако обичате да прекарвате времето си на балкона, да пиете кафе, да се събирате с приятели, да четете книга или просто да се любувате на пищните цветя, то време е да помислите и за слънцезащита. Наред с необходимите мебели, настилка и декор не забравяйте и средствата за предпазване от слънцето. Те са нужни както за вас, така и за цветята, а дори и за обзавеждането на терасата.

Помислете за тента, чадър или щори и изберете най – удачния вариант за вас.

Сред най – разпространените варианти са сенниците с чупещо се или падащо рамо тип „шапка“. Когато избирате подобен сенник съобразете с големината и формата на терасата, и естествено с предвидените финанси.

Практично и много ефективно решение са ролетните щори. Те са много подходящи за тераси със силно и дълго слънцегреене, например с южно или западно изложение. Освен засенчване, те помагат и за намаляване на температурата в помещението и в някои случаи могат да спестят използването на климатик. Ролетните щори са добро решение и през зимата, когато предпазват прозорците от конденз и имат топлоизолационна функция.

Доста по – бюджетен вариант е чадъра. На пазара се предлага разнообразие от модели в изобилие от цветове. Има такива, които се монтират на перваза и могат да се регулират според местоположението на слънцето.

Интересни завеси за терасата също са удачен вариант. Те освен, че ще предпазват от слънцето и от любопитните погледи, ще придадат ефектно излъчване на терасата и могат да се превърнат в прекрасен акцент.


Лятото наближава, а дните стават все по – дълги и топли. Ако обичате да прекарвате времето си