Как да пречистим въздуха у дома с естествени средства

30/05/2017, 09:32:11
Оценка 4.4 от общо 72 гласа
30/05/2017
Тагове:
Как да пречистим въздуха у дома с естествени средства

Знаете ли, че може да освежите помещенията и да подобрите качеството на въздуха в дома си с няколко лесни стъпки с помощта на естествени материали?

Солна лампа – лампите от хималайска сол имат редица ползи за нашето здраве. Те подобряват качеството на въздуха като създават отрицателни йони. По – благоприятния микроклимат, който се получава благодарение на солните лампи подобря тонуса и общото ни състояние, бори се с умората и мигрената, намалява алергичните симптоми, подобрява качеството на съня.

Лампите от хималайска сол намаляват статичното електричество във въздуха и неутрализират електромагнитната радиация.

Активен въглен – активният въглен премахва токсини и миризми, намиращи се в затворени помещения. Поставете мрежеста торбичка с активен въглен в стаята като най – подходящ е бамбуковият въглен. Той абсорбира влагата и възпрепятства образуването на мухъл. Освен това помага за отстраняване на бактерии, алргени и токсини от въздуха.

Подходящ е за отстраняване на неприятни миризми в банята.

Восъчни свещи – парафиновите свещи са опасни тъй като при горене отделят отрови химични вещества като толуен, бензен, сажди и други. Натуралните свещи от палмов или пчелен восък обаче са безопасна алтернатива. Те пречистват въздуха и подбряват качеството му като излъчват негативно заредени йони.

Пречистват въздуха от токсини и замърсявания и не отделят миризма по време на горене.

Етерични масла – етеричните масла имат благоприятно действие върху микроклимата в стаите, освен че излъчват приятен аромат и освежват въздуха, те убиват вирусите и бактериите. Може да си приготвите домашен ароматизатор с етерични масла или да капнете малко количество от тях в декоративна свещ или на памуче, което да поставите някъде където не се забелязва. На пазара се предлагат и електрически дифузери, в които може да капнете няколко капки от любимото ви масло и въздуха в стаята ще се насити с него.

Подходящи етерични масла за дома са: жасмин, лавандула, роза, сандалово дърво, лайм, мента, бергамот, здравец.

Стайни растения – зелените растения в саксия са един чудесен начин да пречистите въздуха в жилището си и да внесете в него цвят и настроение. Най – разпространените стайни растения, които подобряват въздуха в дома са: спатифилиум, алое вера, хризантема, бръшлян, драцена.

Не забравяйте и редовното проветряване на всички помещения в дома.


Знаете ли, че може да освежите помещенията и да подобрите качеството на въздуха в дома си с няколко