Домашен ароматизатор

19/05/2016, 03:00:00
Оценка 4.6 от общо 53 гласа
19/05/2016
Тагове:
Домашен ароматизатор

Ароматизаторите за въздух може да ухаят приятно, но са едно от вредните неща в дома ни, от което лесно може да се опазим като го заменим с натурално и безвредно средство за освежаване на въздуха.

Ще ви предложим няколко лесни идеи:

Ако имате останало празно флаконче от ароматизатор може да налеете в него вода и да добавите 5 капки етерично масло по избор. Най – предпочитани са ароматите на бор, лимонена трева, мента, лавандула, евкалипт, канела, портокал. Може да ги намерите в аптеките. По този начин може да променяте аромата в дома си колкото често желаете. Освен че ухаят приятно етеричните масла действат успокояващо.

Ако искате да запазите аромата на дрехите си свеж за по – дълго може да поставите памучно тампонче, напоено с етерично масло в гардероба. Редовно го подменяйте с ново, тъй като капките масло бързо се изпаряват.

Може да си приготвите лесен и ефектен ароатизиран гел за дома. Необходима ви е стъклена чаша, която да напълните с вода. Разтворете в нея желатин , след като стане с консистенция на желе добавете една чаена лъжичка глицерин (продава се в аптеката), той ще предотврати бързото изсъхване, добавете и няколко капки етерично масло. Поставете ароматния гел където желаете в дома си.

Предлагаме ви и още 3 рецепти за домашен ароматизатор:

Канела, карамфил и портокал

Поставете съставките в съд, налейте в него 1 литър вода и загрейте. След като водата започне да се изпарява ще почуствате как дома ви се изпълва с аромат на прясно изпечени коледни сладки. След това докато сместа е топла може да я прехвърлите в буркан и да го поставите в помещение, което искате да освежите. Ефектът ще трае няколко часа.

Ванилия, розмарин и лимон

Приготвя се по същия начин. Използвайте 2 капки екстракт от ванилия, ако желаете може да го замените с мента. Комбинацията е лека, дълготрайна и свежа.

Мащерка, липа и мента

Приготвянето на този ароматизатор отново е по същия начин като горните два. Аромата на свежи билки действа успокояващо, тонизиращо и създава усещане за хармония и свежест. 


Ароматизаторите за въздух може да ухаят приятно, но са едно от вредните неща в дома ни, от което лес