Домашен освежител за въздух с лимон

29/04/2020, 16:43:02
Оценка 5 от общо 2 гласа
29/04/2020
Тагове:
Домашен освежител за въздух с лимон

Аромата на цитрусови плодове освежава и дезинфекцира въздуха, влияе благоприятно върху настроението и здравословното състояние, намалява главоболието и тревожността.

Индустриално произведените ароматизатори за въздух могат да предизвикат дразнене и неприятни усещания у някои по-чувствителни хора, малки деца, бременни жени, хора, страдащи от алергии или мигрена. Доста успешна и безвредна алтернатива е да си приготвите сами ароматизатор за въздух с натурални съставки.

Необходими продукти:

4 грама агар-агар (или желатин)

½ литра вода

Половин лимон нарязан на кръгчета

10-15 капки етерично масло от лимон или лайм

Чаена свещ

Приготвяне:

В подходяща тенджера изсипете водата и добавете към нея 4 гр. агар-агар или желатин. Прибавете 5-6 капки етерично масло и оставете да покъкри на огъня за 5 мин. след като свалите от огъня прибавете още 5 капки етерично масло и разбъркайте.

В предварително избрано малко бурканче поставете няколко резена лимон или лайм. Изсипете получената смес в буркана и оставете да се охлади напълно. По желание може да добавите и няколко стръка розмарин. След това поставете чаената свещ в готовия ароматизатор, запалете я и поглезете сетивата си с приятния цитрусов аромат.


Аромата на цитрусови плодове освежава и дезинфекцира въздуха, влияе благоприятно върху настроението