Преобразете дома с...фолио

15/11/2014, 03:00:00
Оценка 4.6 от общо 26 гласа
15/11/2014
Преобразете дома с...фолио

Искате да преправите старите мебели, които са се обелили или просто са ви омръзнали вече и не ви харесват? Здрави са, вършат ви работа и не си струва да си купувате нови, но видът им ви дразни? Да, знаем какво е.

Или просто искате да обновите някоя вещ, като й придадете по-интересен и нетрадиционен вид, какъвто не може да намерите готов по магазините.

Проблемът ви си има решение и то е мебелното фолио.

Не струва скъпо, просто трябва да подходите внимателно и да имате търпение, за да се получи прецизно.

С мебелно фолио може да напривите промени във всяка стая в дома си.

В кухнята може да облепите видимата част на шкафчетата, а ако смените и дръжките кухнята ще изглежда като нова. Може да промените визията и на хладилника, а защо не и да го направите същия цвят като шкафчетата?

Може да декорирате спалнята – леглото, гардероба, тоалетката. Може да правите промени в банята, тъй като се предлага водоустойчиво фолио.

Има и специални модели за стъклени повърхности. Предлага се и голямо разнообразие от цветове и шарки. Има и мебелно фолио, което имитира дърво, ако не желаете да променяте коренно външния вид на дадена мебел, а просто да прикриете някои недостатъци или да смените нюанса, например.

С голям успех мебелното фолио може да се използва в детската стая, където възможностите за дизайн са неограничени и може смело да се експериментира с шарки и цветове.

При лепене на фолиото трябва да се внимава да не се получават балончета с въздух, тъй като се получава грапавина и изглежда неприятно. Винаги лепете фолиото върху гладка повърхност! Ако ще облепяте ръждясал уред или хладилник, първо минете повърхността леко със шкурка.

Преди да започнете работа с фолиото минете плота с навлажнена гъба. По този начин дори и да навлезе въздух, фолиото може да се разлепи и да коригирате. Ако след като вече сте го залепили се появи въздух може да опитате с игла да пробиете внимателно балончетата и да загладите след това. Ще остане някаква следа, но няма да е толкова забележима. Що се отнася за дълготрайността на фолиото, тя зависи от помещението, но по принцип може да издържи няколко години без проблем, стига да не се надраска, разбира се.

Вижте нашата галерия с мебели, преобразени с фолио:


Искате да преправите старите мебели, които са се обелили или просто са ви омръзнали вече и не ви хар