Как да освежим старата секция с няколко лесни стъпки

14/10/2017, 13:29:06
Оценка 4.4 от общо 36 гласа
14/10/2017
Тагове:
Как да освежим старата секция с няколко лесни стъпки

Вдъхвайки нов живот на старата скучна секция, ще освежите цялия хол и ще внесете стил и настроение в дома.

Още идеи за обзавеждане и преобразяване на дома може да намерите като се възползвате от безплатно обучение по интериорен дизайн - https://designacademy.bg/index.php?q=free&id=12

Заложете на отворени рафтове

Ако ви е омръзнало да гледате старите скучни шкафове, най – бързият начин да разчупите визията на секцията е като премахнете някои вратички, така че на тяхно място да останат открити рафтове. По този начин ще се сдобиете и с повече място за поставяне на интересни декорации.

Придайте нов нюанс

Още един лесен и ефектен начин да преобразите холната секция е като й придадете нов интересен нюанс. Съобразете вида на боята с материала, от който е направена секцията, почистете повърхността и предварително отстранете неравностите, ако има такива. За целта използвайте фина шкурка. След това боядисайте.

Малките неща имат голям ефект

В случай, че търсите наистина бърз начин да освежите секцията без много средства помислете за подмяна на някои дребни елементи като дръжките на чекмеджетата и вратичките.

Може да смените и целите врати с нови. Тук разбира се трябва да съобразите избора на материал и нюанс с основата на секцията. Може да изберете вратички в същия цвят или пък контрастиращ ако търсите по – екстравагантен вид. Не забравяйте да измерите големината на всички елементи.

Придайте винтидж ефект

Винтидж мебелите изглеждат захабени, антични, стари. Най – лесният начин да придадете такъв артистичин вид на холната секция е с помощта на акрилни бои, шкурка и парцал.

Преобразете секцията с фолио за мебели

Фолиото за мебели е лесен и практичен вариант за освежаване на дома и придаване на нова визия на старите и неатрактивни мебели. Изберете желания нюанс и шарка и внимателно нанесете фолиото. Преди това почистете повърхността и остранете неравностите. 


Вдъхвайки нов живот на старата скучна секция, ще освежите цялия хол и ще внесете стил и настроение в