Тенденции в интериора на дневната през 2017 година

01/12/2017, 23:42:14
Оценка 4.5 от общо 28 гласа
01/12/2017
Тенденции в интериора на дневната през 2017 година

Свежите идеи за обзавеждане през новата година продължават с едно най – важните помещения в дома – холът. В последно време тази стая се превърна не само в зона за вечеря, но често и за готвене, почивка, семейни събирания, партита с приятели, а понякога дори и работно място. Това налага пространството да бъде огранизирано удобно и функционално, но в същото време уютно и стилно.

Ако планирате малък или основен ремонт на хола, възползвайте се от нашите идеи за модерни тенденции през настоящата година.

Цветовете в хола

Хит през тази година ще бъдат всички нюанси на синьото. От светло небесно синьо през морски тонове до индиго. Те носят усещане за простор, прохлада и предразполагат към релакс. Чудесно се съчетава с топли цветове като оранжево, червено, както и различни нюанси на зеленото. Комбинират се добре и с традиционните бяло, екрю, сребро.

За акценти най – често се използват оранжево, жълто, тюркоаз.

Класика си остава и белият цвят като основен за дневната. Той носи усещане за свежест, чистота и простор. Чудесна възмжнос е и за малки помещения с недостатъчно количество естествена светлина.

Стилът на хола

Модерният хол съчетава в себе си нотки от минималистичен, електичен и класически стил. Важно е елементите да бъдат подбрани, така че да се постигне хармония.

Материалите в хола

Естествените материали си остават на почит както в дневната, така и в обзавеждането на останалите помещения. Те носят усещане за близост с природата, а и са най – добри от екологична гледна точка. Водещ материал ще бъде дървото както за подова настилка, облицовка на стени и тавани, така и за мебели.

Акценти в хола

На мода са моркси аксесоари, картини с водни елементи, както и декорации от естествени материли. В съвременния хол заслужено място имат и живите зелени растения.

Камината си остава желан и ефектен акцент за постигане на уют във всекидневната. Тя може да бъде класическа камина на дърва или пелети, както и модерните й алтернативи – електрическа или камина на биоетанол.


Свежите идеи за обзавеждане през новата година продължават с едно най – важните помещения в до