Актуални тенденции в интериора на дневната - 2018 година

11/11/2016, 04:07:52
Оценка 4.5 от общо 88 гласа
11/11/2016
Тагове:
Актуални тенденции в интериора на дневната - 2018 година

Всекидневната е стая за почивка, за забавление, прекарване на свободното време с книга в ръка или с интересен филм, събиране с приятели, а напоследък и помещение за готвене и хранене. За да удовлетворява всички тези функции, тя трябва да е практична, правилно огранизирана, уютна, удобна и разбира се стилна.

Всяка година интериорните дизайнери ни предлагат нови идеи за обновяване на хола, така че той да отговаря максимално на нашите нужди и желания, породени от съвременния начин на живот.

Как ще изглежда всекидневната през 2018 година?

В днешно време комфортът е на първо място. Тъй като заради забързаното и стресово ежедневие прекарваме все повече време извън дома, то е важно когато сме си вкъщи да се чувстваме наистина удобно и уютно.

Всекидневната, както и останалите стаи в дома, не трябва да е претрупана с излишни вещи. Целта е да се постигне максимален комфорт, мебелите да са практични, аксесоари не натрапчиви, всичко трябва да е лесно за поддръжка и обслужване.

Модерния хол представлява просторна и светла стая, по възможност с големи прозорци. В малките жилища най – добре е към хола да се приобщи друго помещение – кухня, балкон, коридор с цел увеличаване на полезната площ и създаване на простор.

Светлината трябва да достига до всяко кътче на дневната затова не се препоръчват прегради и паравани.

Използвайте минимален набор от мебели и декоративни елементи.

Съвременния хол може да е съчетан с кухня, трапезария, детски кът, работен кабинет, кът за четене.

Изберете един основен акцент – това може да бъде камината, дизайнерска масичка за кафе, нестандартен полилей, оргинален фотьойл. Акцентът трябва да изпъква на общия спокоен и хармоничен фон.

Модерни са светлите цветове, сиво и бежово, а акцентите са тъмно синьо, тюркоаз, мед, месинг.

Елегантен начин да декорирате стената в хола е чрез окачване на картина, малсено пано, стикер за стена или стилен фототапет.

Актуални подови настилки за хол са дървените покртия паркет и дюшеме, както и алтернативата – ламинат. Предпочитани са и мраморът както и качествен гранитогрес.

По отношение на текстила се залага на естествени материали – например вълнен килим. Предпочитани са тънките тюлени пердета и плътни завеси.

По отношение на стила на обзавеждане, модерни остават класическия, скандинавския, индустриалния и минималистичния стил. В последно време навлизат все повече арт деко и хай тек стила. Вижте в какъв стил да обзаведем холът?


Всекидневната е стая за почивка, за забавление, прекарване на свободното време с книга в ръка или с