В какъв стил да обзаведем всекидневната

19/10/2016, 21:03:14
Оценка 4.6 от общо 55 гласа
19/10/2016
В какъв стил да обзаведем всекидневната

Стилът на хола зависи от цялостния интериор на дома, размерите и функциите на помещението и разбира се – вкусът и личните предпочитания. В зависимост от предназначението си холът може да бъде съчетан с кухня, трапезария, кабинет или спалня. Това обикновено е стаята, в която се събира цялото семейство, вечеря се, гледа се телевизия, играя те се различни игри, канят се гости, организират се партита. Много често в малките жилища всекидневната се превръща и в стая за гости или спалня за родителите.

Какъв стил да изберем за дневната?

Всекидневна в модерен стил

Модерният хол има стилна съвременна визия, съчетана с практичност и комфорт. Акцентира се върху изчистените линии, комбинира се модерното с традиционното и се залага основно на функционалността.

Всекидневна в средиземноморски стил

Холът в средиземноморски стил обикновено има големи прозорци, често по цялата стена тип „френски“. Основните цветове са бяло, тюркоаз, морско синьо, зелено. Създава усещане за простор, релакс и хармония.

Всекидневна в минималистичен стил

Минимализмът навлиза все повече в нашите домове. Неговата основна идея е практичност, изисканост, повече свободно пространство. Дневната обзаведена в минималистичен стил се характеризира с малко количество практични мебели, изчистени линии, семпли цветове, ясно зониране на пространството. В нея няма почти никакви аксесоари залага се на простотата и функционалността.

Всекидневна в скандинавски стил

Водещ в скандинавския дизайн е белият цвят. Залага се на строги изчистени линии. Предпочитани материали са дърво и камък, а по отношение на текстилът естествени материи като лен, натурални кожи.

Всекидневна в класически стил

Интериорът в класически стил създава усещане за лукс, изисканост, елегантност. Мебелите са от масивно дърво, акцентите са в сребро, злато, бронз. Подовата настилка е от естествена дървесина. В холът в класически стил обикновено има голям полилей, тежки завеси, дебел мек килим. Меката мебел е масивна и е основен акцент в помещението.

Всекидневна в еко стил

Холът в еко стил съчетава хармонията с природата и околната среда и функционалността на съвременния живот. Обзавеждането е с еко материали – мебели от палети, аксесоари от стари непотребни вещи. Цветовете са топли, земни, неутрални.

Всекидневна в английски стил

Холът в английски стил изискава обзавеждане с внимателно подбрани мебели, аксесоари и декоративни елементи. Той създава усещане за уют, топлина, хармония. Залага се на дървени и кожени мебели, камина, масивни ракли, традиционни библиотеки, луксозни аксесоари.

Всекидневна в индустриален стил

Холът в индустриален стил в подходящ за творчески и новаторски настроени личности. Той се характеризира с високи тавани, големи общи помещения и обзавеждане, което съчетава ретро излъчването с модерния стил.

Всекидневна в стил прованс

Холът в стил прованс съчетава свежест, простота и уют в едно. Той има класическо ретро излъчване и предразполага към релакс. Харакетрни за него са тапетите с флорални мотиви, антични мебели, пъстри аксесоари, изобилие от цветя и светлина.

Предпочитаните цветове са розово, бледо зелено, синьо, бяло, пясъчно, шампанско.

Подходящи за холът в стил прованс са малка кръгла масичка, компактна библиотека, бюфет, люлеещ се стол, малко канапе. Всички мебели изглеждат стари и износени. По отношение на текастила се залага на лен и памук.

Всекидневна в кънтри стил

Дневната в провинциален стил залага на естествените материали, светли пастелни цветове, удобни и семпли мебели.

Всекидневна в стил шале

Дневната в стил шале е обзаведена с екологично чисти естествени материали – дърво и камък. Текстилът е представен от вълна, памук, лен, естествени кожи. Цветовете са топли и неутрални – кафяво, сиво, бежово, а аксесоарите – бордо, зелено, тъмно кафяво.


Стилът на хола зависи от цялостния интериор на дома, размерите и функциите на помещението и разбира