Огнено червено в спалнята

02/02/2015, 03:00:00
Оценка 4.5 от общо 26 гласа
02/02/2015
Тагове:
Огнено червено в спалнята

Червеният цвят често е предпочитан за спалня, макар и не за основен, а най – вече като акцент. Червеното е символ на страстта, любовта, жизнеността, но също така и на риска и опасността. Спалнята в червено е смело решение, тъй като това е доста силен цвят, свързващ се и с агресията, а при някои хора може да доведе до раздразнение.

Червеният цвят вдига енергийното ниво на стаята, смята се че стимулира общуването, приобщава хората. В спалнята е най – добре да бъде комбиниран с други по – спокойни или студени цветове, както и да бъде използван само в определни детайли – например аксесоари.

Червеният цвят прави помещенията да изглеждат по – смалени отколкото са и поради тази причина е подходящ за по – големи спални, а в малките трябва да се използва пестеливо.

Добре се съчетава с черно и бяло, също и с тъмно синьо, тези цветове омекотяват въздействието на червеното.

Психологическият ефект на червеният цвят върху човека зависи от степента му на интензивност. За спалнята топлите и меки нюанси биха били по – добър избор от ярките и наситени. Керемидено червено, вишнево, всички нюанси близки до розово създават комфорт, докато ярките нюанси учестяват пулса и дори могат да вдигнат кръвното налягане!

Без съмнение спалнята в червено изглежда стилно и дори луксозно и въпреки че цветовете влияят по различен начин на отделните хора, все пак специалистите съветват да не прекалявате с червеното в стаите за почивка, да го използвате само като акцент, придаващ настроение и внасящ енергия.


Червеният цвят често е предпочитан за спалня, макар и не за основен, а най – вече като акцент.