Тенденции в интериора на кухнята през 2018 година

27/07/2017, 21:35:30
Оценка 4.5 от общо 68 гласа
27/07/2017
Тагове:
Тенденции в интериора на кухнята през 2018 година

Интериорните дизайнери всяка година ни предлагат нови решения, опитвайки се да направят домовете ни по – удобни, функционални и красиви. Ако ви предстои ремонт или просто освежаване на кухнята, вижте какви ще бъдат тенденциите през 2018 година:

Светлина и пространство

Стремежът ни е помещенията да стават все по – просторни, затова и през последните години много често обединяваме няколко стаи в една. Тъй като в повечето апаратаменти стандартната кухня не е с голяма площ към нея често се приобщава балконът, холът или част от коридора. Така се увеличава пространството, обединяват се няколко зони в една и помещението става по – функционално.

Ако няма възможност за разширяване на кухнята опитайте се да я направите по – просторна като използвате светли цветове, гланцирани мебели, огледални повърхности и подходящо осветление.

Неутрални, земни и студени цветове

И тази година дизайнерите се придържат към естествените земни нюанси при проектирането на кухнята. Предпочитани са студените цветове. На мода остават бяло, черно, сиво, кафяво, бежово.

Естествени материали

Запазва се наложилата се през последните години тенденция за изпозлване на екологични материали като дърво, камък, стъкло, различни метали. За кухненския плот се залага на естествен камък като мрамор и гранит или на дърво.

Индустриален и модерен стил в съвременната кухня

Все по – предпочитан е индустриалния стил на обзавеждане. На мода се запазва и минимализмът. А особено успешно е съчтанието между двете.

Тъмни кухненски уреди и мебели

На мода са тъмните стоманени уреди и кухненски шкафове в черно и тъмно сиво.

Мед, месинг, бронз

Актуални са кухненските принадлежности и аксесоари в цвят месинг или бронз. Тези нюанси могат да се изпозлват за осветителни тела, кухненски пособия, батерии на мивката, дръжките на шкафовете и т.н.

Разбира се това далеч не изчерпва всички новости, които ни предлагат дизайнерите в интериора на кухнята през идната година. Това са само част от идеите, които може да взаимствате при следващия си ремонт!


Интериорните дизайнери всяка година ни предлагат нови решения, опитвайки се да направят домовете ни