Открити рафтове в кухнята

28/09/2018, 11:15:59
Оценка 5 от общо 2 гласа
28/09/2018
Тагове:
Открити рафтове в кухнята

Отворените рафтове са чудесно решение за съвременната кухня. Те пасват отлично на кухни в скандинавски, модерен, индустриален, винтидж, а дори и ретро стил.

Те могат да бъдат заместител на кухненските шкафове или допълнение към тях. Освен за съхранение, те могат да послужат и като декоративен елемент в интериора.

Отворените рафтове предоставят достъпност, практичност и оставят усещане за простор.

Откритите рафове правят помещението да изглежда по – отворени и динамично. За разлика от шкафовете, те не затварят интериора, не отнемат толкова пространство и оставят чувство за свобода.

За да изглеждат добре рафтовете във вашата кухня обаче е нужно да помислите добре за тяхната организация и функционалност.

Подредете рафтовете стратегически, не само за да изглеждат добре, но за да ви бъде удобно. Най – често използваните вещи и аксесоари подредете на най – долните рафтове. Интересни и полезни готварски книги, разположени на видно място ще внесат цвят и стил към вашата кухня.

Добавете интересен акцент. Той ще внесе настроение, особено ако кухнята е в по – семпли цветове. Не прекалявайте – един – два акцнта са достатъчни. Това може да бъде ваза със свежи цветя, саксия със зелено растение, прозрачна купа с цветя или плодове, интересна фруктиера, любим сувенир.

Подредете рафтовете по обединяващ критерий – например разполагайте на рафта вещи от един цвят или пък с общо предназначение. Това е важно не само от практична, но и от естетична гледна точка. Така кухнята ще изглежда прецизно организирана.


Отворените рафтове са чудесно решение за съвременната кухня. Те пасват отлично на кухни в скандинавс