Кухни в скандинавски стил

21/11/2016, 08:14:01
Оценка 4.6 от общо 85 гласа
21/11/2016
Тагове:
Кухни в скандинавски стил

Актуалният скандинавски стил е любим на почистателите на съвременния дизайн, характеризиращ се с изчистени линии, модерен декор и ярки акценти. Ако се стремите към семпла и небрежна визия за вашата кухня, съчетаваща в себе си функционалност, уют и простор, то скандинавския стил е отлично решение за вас!

Красотата на скандинавския интериор се крие в неговата простота и функционалност. Кухнята е едно от помещенията, в които на първо място е важно удобството. Скандинавския стил е смепъл и изчистен, той създава усещане за повече пространство и комфорт, което го прави много добър избор за малки помещения.

Оснвните цветове в скандинавския дизан са бяло, сиво, пясъчно бежово, кафяво, бледо синьо. Материалите са представени от дърво, метал и стъкло. Подовата настилка най – често е естествен паркет или ламинат с дървесен декор, но може да бъде и теракот или гранитогрес.

Мебелите са със семпли форми, без излишни орнамети и декорации. Широко разпространени са модулините системи. Кухненските шкафове са или в бяло или в дървесен цвят. Модерни са и откритите рафтове в кухнята.

Интериорният текстил е представен от естествени материи. В скандинавската кухня обикновено няма завеси, но ако все пак държите да сложите, изберете леки, ефирни и прорачни пердета от естествена материя. Може да се спрете също така на малко пъстро килимче. Дамаските на меката мебел обикновено са едноцветни, като могат да бъдат раздвижени от шарени декоративни възглавнички в ярки цветове.


Актуалният скандинавски стил е любим на почистателите на съвременния дизайн, характеризиращ се с изч