Идеи за осветление в кухнята

16/05/2017, 11:27:57
Оценка 4.5 от общо 67 гласа
16/05/2017
Тагове:
Идеи за осветление в кухнята

Кухнята е едно от местата в дома, на които е много важно да има достатъчно осветление. Също така е нужно то да бъде балансирано и добре позиционирано, за да осигурява нужния комфорт при приготвяне на храната или по време на вечеря.

Желателно е да планирате осветлението още преди обзавеждането на кухнята, но дори и да не сте помислили предварително за това, винаги има начини да добавите още светлина където е необходимо.

Общото осветление може да се извършва от един централен източник или от няколко – например LED лунички. Най – добра е рваномерната и балансирана светлина, идваща от тавана на помещението.

Работните зони също трябва да са добре осветени. За тях е по – добре да се спрете на дискретна светлина с възможност за насочване при необходимост. Това могат да бъдат LED ленти, поставени под горния ред кухненски шкафове.

Много актуални в последно време са висящите осветителни тела, монтирани над трапезната маса или бара. Те са красив акцент и допълват останалото осветление.

За светлинни акценти, изберете тела с ниска мощност и оскъдна светлина. Тях можете да разположите във витрината за чаши, например.


Кухнята е едно от местата в дома, на които е много важно да има достатъчно осветление. Също така е н