Стените в детска стая - идеи и съвети

13/03/2019, 09:21:33
Оценка 5 от общо 2 гласа
13/03/2019
Тагове:
Стените в детска стая - идеи и съвети

С какво да облицоваме и как да декорираме стените в детската стая?

Цветовете на стените в детската стая трябва да бъдат успокояващи, нежни и приятни. Подходящи са неутрални и пастелни нюанси. Довършителните материали трябва да са хипоалергенни и безопасни за здравето. Също е така е важно да са устойчиви на надраскване и да се почистват лесно.

Акцентна стена може да създадете с помощта на фототапет, картина или интересна облицовка.

Какъв материал да изберем за стените?

Боя

Разбира се най – бързият, лесен и практичен вариант е да боядисате стените. На пазара се предлагат качествени, дишащи, екологични, хипоалергенни и лесни за почистване бои, които са абсолютно безопасни и подходящи за детската стая. Може да разнообразите като поставите декоративни стикери, пано, плакат или картина на едната стена.

Тапети

Популярно и практично решение за облицоване на стените в детската стая са тапетите. Може да съчетаете няколко вида тапети или да ги комбинирате с боя или интериорна мазилка.

Дървена стена

Дървото е естествен, екологичен материал. То отлично запазва топлината в помещението и може да служи като изолация. Освен това придава топлина и чар на детската стая. Минусите му са високата цена, трудната поддръжка и податливостта му на влага и температурни промени. С помощта на дървени плоскости може да създадете нестандартна, уютна и приятна обстановка в стаята на вашето дете.

Декоративни тухли

Необичайно решение за детската стая е да завършите стените с декоративни тухли. Те са подходящи за тийнеджърска стая в лофт, модерен или скандинавски стил.

Декоративна мазилка

Интериорната мазилка предлага множество варианти за декорация на стените. Може да намерите такава с кадифено или релефно покритие, имитираща стъклен повърхност, бетон, естествен камък, пясък. Тя е екологична и дълготрайна, което я прави перфектен избор за детската стая.

Как да създадем акцентна стена в детската стая?

Декорацията на стените има за цел да придаде чар, собствен стил и уют на помещението, също както и да създаде настроение.

Фототапет

Фототапетът е сред най – разпространените начини за декориране на дадена стена. Той се поставя и сваля бързо и лесно, намира се в огромно разнообразие от изображения и перфектно допълва декора на детската стая.

Картини и пана

Красиви картини, пана, гоблени са чудесен начин да внесете колорит в детската стая.

Фотогалерия

Поставяне на избрани снимки в рамки е атрактивна, лесна и стилна декорация за всяка стая в дома. Изберете снимки от пътешествия, екскурзии, празненства, които ще навяват мили спомени на детето ви.

Галерия от огледала

Интересно решение за стенна декорация е галерия от малки огледала в различни размери, които заедно образуват интересна форма като птичка, пеперуда, цвете, слънце.

Черна дъска

Черната дъска все повече навлиза в съвременния интериор. След като намери своето място в кухнята, време е да се настани удобно и в детската стая. Тя може да се превърне в чудесен фон за рисунки на малчугана.

Рисунка

Красив и елегантен начин да направите детската стая неповторима е чрез рисунка на стената. Вариантите за изображения са наистина много – любими анимационни герои, животни, приказни пейзажи, кораби, самолети, космос и още много.

Корк

Декорацията с корк е оригинална и интересна. Освен естетична, коркът има и практична функция – може да прикрие някои недостатъци по стената, да предпази основното покритие от удари, надраскване, деформиране. Коркът е екологичен и безопасен за детето. Когато се постави на по – голяма площ имат и изолационна функция.


С какво да облицоваме и как да декорираме стените в детската стая? Цветовете на стените в детската