Ниша в банята - как да я оползотворим

07/12/2021, 10:04:58
Оценка 5 от общо 3 гласа
07/12/2021
Тагове:
Ниша в банята - как да я оползотворим

Обособяването на ниша в банята, не само ви осигурява полезно пространство за съхранение и декорация, но и се превръща в интересно интериорно решение.

За какво да използваме нишата?

Козметика

Най-често на нишата в банята се разполагат козметични и хигиенни продукти – шампоан, душ гел, сапун и други.

Огледало

Монтирайки огледалото в ниша, придавате на банята допълнителна светлина, обем и дълбочина, което е много практично решение за малки помещения.

Място за съхранение

Нишата може да служи като място за съхранение на кърпи, тоалетна хартия, козметика и други хигиенни принадлежности.

Декорация

Една от основните функции на нишата в интериора е именно декоративната. На нея може да поставите различни аксесоари и да подчертаете красотата им с допълнително осветление.

Пералнята

Ако нишата е достатъчно голяма, може да поставите в нея пералната машина. Решението е подходящо за малки жилища, но само ако имате суха част на банята.

Вана

Отлично решение за малки бани, в които иначе трудно би се намерило място за вана.

Тоалетната

Ремонтирането на малка баня си е сериозно предизвикателство. Ето защо, ако разполагате с ниша може да вместите тоалетната в нея. Така ще спестите достатъчно пространство за душ зона или вана.

Къде да бъде разположена нишата?

Над ваната

Чудесна идея за оползотворяване пространството над ваната. Нишата може да служи както за съхранение така и за декорация.

Над тоалетната

Пространството над тоалетната често остава празно. Вместо това може да го използвате рационално за съхранение на кърпи и козметика.

До мивката

Едно от най-практичните решения е обособяването на ниша около мивката. Така всички продукти и аксесоари за лична хигиена ще ви бъдат винаги под ръка.


Обособяването на ниша в банята, не само ви осигурява полезно пространство за съхранение и декорация,