Огледалото в интериора

11/03/2019, 13:49:26
Оценка 5 от общо 2 гласа
11/03/2019
Тагове:
Огледалото в интериора

Функциите на огледалото у дома далеч не се изчерпват само в това да отразява нашия образ. То може да увеличи оптически или подчертае пространството, да създава интересни визуални ефекти. Затова и при избор на подходящо място за огледалото, винаги трябва да помислим какво ще се отразява в него, а целта е – красива интериорна гледка и светлина.

При избора на огледало е от изключително значение да съобразим неговата форма и размер с големината на помещението.

В тъмна стая огледалото трябва да се разполага така че да отразява светлината, излъчвала от лампите или прозорците. В тесния коридор например, поставянето на огледало по протежението на една от дългите стени ще удвои оптически обема на стаята.

В малък кухненски бокс, огледалото може да се използва като гръб за кухнeнското обзавеждане.

В кухнята и трапезарията огледалото ще добави светлина и простор. Може да го поставите на стената зад или срещу трапезната маса. Съобразете мястото му с прозорците, като най – добре е то да бъде срещу тях.

Коридора е едно от помещенията, в които не може без огледало. Освен естетична функция, там то има и практична такава. Огледалото ще придаде простор на малкия и тесен коридор.

В спалнята, огледалото може да бъде съчетано с тоалетна масичка, да бъде поставено на стената или пък да спестите пространство като изберете гардероб с огледални стени.

Огледалото е задължителен елемент и от интериора на банята. За малките бани е много удачно, то да бъде съчетано със шкаф.

Нетрадиционно решение е да поставите огледало в дневната. Може да го разположите на стената зад дивана, срещу телевизора или над камината. Изберете малко, ненатрапчиво огледало със семпла рамка.

Освен по стените, огледалото може да бъде поставено и на тавана. Огледалния таван прави помещението по – светло и му придава допълнителен обем.

Огледало в модерен стил

Огледалото в модерен стил е семпло, изчистено, без рамка или със съвсем тънка такава, често е съчетано с допълнително LED осветление.

Огледало в еко стил

Впечатляващо ще бъде огледалото с рамка от кожа или естествено дърво.

Огледало в средиземноморки стил

Внесете духа на морето и плажа вкъщи с огледало с рамка от мидички и рапани.

Огледало в прованс стил

Огледалото в стил прованс е с елегантна ретро рамка и най – често в овална форма.

Огледало в ретро стил

Огледалото в ретро стил е малко, кръгло с рамка от дърво или метал.

Когато се използва само с декоративна цел, огледалото може да не бъде едно цяло пано, а да бъде сбор от различни по форма и размер късчета, съчетани в едно цяло, което разпръсква светлината по много интересен начин от всевъзможни ъгли.


Функциите на огледалото у дома далеч не се изчерпват само в това да отразява нашия образ. То може да