Нестандартен интериор с ламинат на стената

26/04/2018, 14:39:59
Оценка 5 от общо 2 гласа
26/04/2018
Тагове:
Нестандартен интериор с ламинат на стената

Основното приложение на ламинирания паркет е да служи като подова настилка, но той изглежда много атрактивно поставен и върху стена. В повечето случаи ламинатът се поставя само върху едната стена или дори върху част от нея като идеята е да се отличи като акцент в помещението.

Ламинираният паркет е здрав тъй като все пак е създаден да бъде подова настилка и да понася голямо натоварване. Затова не може много лесно да бъде повреден с лек удар за разлика от обикновените МДФ плоскости. Предлага се и в голямо разнообразие от текстури и нюанси и със сигурност ще откриете подходящия за вашия интериорен стил, цвят.

Качествените ламинирани паркети доста успешно имитират естественото дърво и с тяхна помощ може да създадете автентична рустик или кънтри атмосфера във вашия дом.

Също така се поставя и сваля лесно и има сравнително ниска цена.

Разбира се поставянето на ламинат върху стена има и някои недостатъци, а именно неговата податливост на влага. Затова трябва да се внимава когато се поставя в помещения с висока влажност и да се изберат специални влагоустойчиви модели, тъй като в противен случай материалът може да се деформира. На пазара вече се предлагат ламинати, подходящи за кухни и дори бани.

Ламинатът може да бъде монтиран на стената по два начина – чрез залепяне със специално лепило или чрез използване на рамка. Ако стената е гладка и права най – добре директно залепете ламината върху нея. Когато обаче стената има деформации и неравности трябва да се изгради скара, която ще уеднакви нивата и ще се получи равна повърхност.

Хоризонталното подреждане на ламинатът увеличава визуално стаята и е подходящо за високи и тесни помещения. За ниските стаи пък е по – добър вариант да изпозлвате вертиална подредба, с която ще създадете усещане за по – висок таван.

Ако ще изграждате скара може да използвате разстоянието между стената и плоскостите за прокарване на кабели или за поставяне на звуко или топлозиолационен материал. 

Ламиниран паркет може да бъде поставен дори и на тавана. Изглежда особено ефектно ако се комбинира с част от стената и бъде естествено продължение към нея.

Ламинираният паркет е нестандартен и ефектен начин да декорирате стените си и да добавите стил и уют на всяка стая.


Основното приложение на ламинирания паркет е да служи като подова настилка, но той изглежда мно