Елегантни и модерни фототапети

15/04/2015, 03:00:00
Оценка 4.5 от общо 33 гласа
15/04/2015
Тагове:
Елегантни и модерни фототапети

Един лесен, бърз и сравнително евтин начин да освежите дома си без да го променяте коренно е използването на фототапет.

Красивите стикери за стена отново се завръщат на мода. Докато в миналото фототапетите изобразяваха предимно природни пейзажи, то днес дизайнерите предлагат различни вариации – флорални мотиви, цветя, плодове, географски карти, ретро рисунки, разнообразието е наистина голямо.

Предлагат се различни видове фототапети – цялостни или като пъзел, при който няколко отделни парчета образуват изображението. Фототапетите могат да бъдат поставени на цялата стена или на част от нея, както и на вратата. Ако се използват правилно стикерите за стена могат да омекотят или подчертаят линиите на помещението, да придадат простор, да прикрият дефекти.

За трапезарията и кухнята са подходящи фототапети, на които са изобразени свежи плодове и зеленчуци, цветя. За всекидневната би изглеждал чудесно природен или градски пейзаж.

В спалнята биха паснали отлично морски или флорални мотиви.

Фототапетите за детска стая обикновено изобразяват анимационни или приказни герои. Може да намерите подходящи водоустойчиви стикери и за банята. По отношение на цветовата гама, добре е тоновете на фототапета да контрастират с основните, използвани в помещението, за да се откроява. Стикерите стоят добре само на едноцветни стени, боядисани в светли или неутрални тонове. За изображението избягвайте прекалено крещящите цветове, особено в спалнята и детската стая, тъй като могат да предизвикат раздразнение.


Един лесен, бърз и сравнително евтин начин да освежите дома си без да го променяте коренно е използв