Ето защо акумулаторните верижни триони за клони набраха толкова популярност

28/07/2022, 15:04:51
Оценка 5 от общо 3 гласа
28/07/2022
Тагове:
Ето защо акумулаторните верижни триони за клони набраха толкова популярност

Акумулаторните верижни резачки са много по-удобни от бензиновите. Може би най-същественото им предимство е тяхната практичност. Тъй като не се захранват с ток, можете да ги носите навсякъде, което ги прави идеални за използване в отдалечени райони.

Те са много по-тихи от бензиновите си аналози. Това е важно, ако работите в непосредствена близост до съседите си или ако се опитвате да избегнете безпокойството на дивата природа. 

Трето, резачките на батерии произвеждат много по-малко вредни емисии от бензиновите резачки. Ако се притеснявате за околната среда, което трябва да правите, електроенергията е по-добрият вариант. 

Мини акумулаторните резачки често са по-леки и по-маневрени от моделите, работещи с бензин. Това може да бъде голямо предимство, ако работите в тесни пространства или имате ограничена сила на горната част на тялото. 

Къде намират приложение?

Акумулаторните верижни триони за клони се използват най-често в ситуации, в които традиционната резачка би била трудна или опасна за използване. 

 

  1. Например, те могат да се използват за подрязване на клони, които са високо над земята или близо до електропроводи. 

  2. Удобни са също за рязане на по-дебели клони, с които нормален трион не може да се справи. 

  3. В допълнение, акумулаторните резачки са много по-леки и по-тихи, което ги прави идеални за използване и в градски условия. 

Как да изберем най-подходящия модел?

 

  • Едно нещо, което трябва да имате предвид, е животът на батерията. Ако възнамерявате да използвате триона само за леки задачи, тогава може да успеете да се измъкнете с по-евтин модел, който има по-кратък живот на батерията. Но ако имате нужда от такъв, който може да се справи с по-тежка работа, тогава ще искате да инвестирате в по-дълготрайна батерия. Литиевите батерии обикновено са по-скъпи, но също така поддържат заряд по-дълго от другите видове батерии.

  • Друго важно съображение е размерът на веригата. Някои акумулаторни верижни триони се предлагат с по-малка верига, която е по-подходяща за леки дейности по подрязване. Но ако искате да отрежете по-големи клони или дори цели дървета, тогава ще ви трябва трион с по-голяма верига. 

 


Акумулаторните верижни резачки са много по-удобни от бензиновите. Може би най-същественото им предим