Как се съчетават цветята в саксия

23/11/2016, 15:46:24
Оценка 4.6 от общо 59 гласа
23/11/2016
Тагове:
Как се съчетават цветята в саксия

Ако искате да постигнете красиви цветни композиции от различни растения в един съд, то важно е да имате предвид някои основни правила така че да им осигурите добри условия за развитие и да не допуснете цветята да си пречат едно на друго.

Най – често в общ съд се засаждат растения във висящи кошници, които красят балкона, верандата и различни места в градината. При тях имайте предвид, че в центъра не трябва да се засаждат увивни растения, а такива, които растат на горе и имат здрави стебла. В периферията на кошницата може да засадите каскадни растения с по – крехки стебла. Така те имат възможността спокойно да падат надолу. Освен това няма опасност цветята в центъра да започнат да растат настрани и да пречат на увивните растения.

Подходящи растения за висящи кошници са: петуния, мушкато, лобелия, латинка, сакъзче, теменужки и други.

Красива композиция за висяща кошница са например теменужки в средата и каскадна петуния в периферията. Ако ги засаждате от семена съобразете и дали цветовете си подхождат.

Претрупването с цвят не е много удачен вариант, в такъв случаи специалистите съветват да използвате един малък трик – за разреждане на цъфтящите растения, слагайте листни растения между тях. Може например да засадите бръшлян на едно – две места в саксията.

Мушкатото се съчетава добре с калибрахое, ананасова салвия, патуния, кана, лобелия.

Интересни комбинации са:

Сакъзче с латинки

Петуния и лобелия

Диасция и лобелия

Английско мушкато, петуния и фуксия


Ако искате да постигнете красиви цветни композиции от различни растения в един съд, то важно е да им