Грижи за стайните цветя през март

02/03/2015, 03:00:00
Оценка 4.5 от общо 56 гласа
02/03/2015
Тагове:
Грижи за стайните цветя през март

През март цялата природа се събужда за нов живот, растенията на закрито – също. Цветята, на които искаме да се радваме през лятото се засяват през март. В средата на този месец може да засадите лобелия, петуния, мушкато, циния, дихондра, астра, бегония и др. Многогодишните цветя през този период се почистват от изсъхнали листа и се прави първото наторяване. Това са перуники, маргаритки, божури и др.

През март постепенно се възобновява честотата на поливане на различните видове, според нуждите им.
Също така пулвелизирайте от време на време, тъй като въздуха в стаите, където още има отопление е твърде сух. Време е и за първото торене с торове, богати на азот. Цъфтящите през този период цветя се нуждаят от активно подхранване, най – добре с тор за цъфтящи.

Ако искате да засадите отгледаните разсъди в сандъчета и да ги изнесете на открито, уверете се, че не се очакват отрицателни температури и най – добре в началото ги прибирайте вечер на закрито, докато свикнат. Пролетта е подходящ сезон и за пресаждане на растенията, които имат нужда от по – голяма саксия.

През този месец подрежете хибискуса, олеандъра, фикуса, изрежете всички слаби клонки. Кактусите поставете на по – светло място и полейте оскъдно. Разрохквайте най – горния слой почва в саксиите, за да осигурите достъп на кислород до корените на растението. Следете за появата на болести и вредители по цветята. 


През март цялата природа се събужда за нов живот, растенията на закрито – също. Цветята, на ко