Какво не знаем за металните покриви

23/10/2017, 02:23:08
Оценка 4.4 от общо 89 гласа
23/10/2017
Тагове:
Какво не знаем за металните покриви

Металните покриви – видове, предимства и недостатъци

Металните покриви станаха изключително популярни през последните години. Те са стилни и придават елегантна визия на сградата, освен това са дълготрайни и издръжливи. Предлагат възможност за избор от различни стилове, цветове, текстури. Устойчиви са на атмосферни влияния като: вятър, пожар, ледени бури, земетресение.

Металните покриви могат много успешно да имитират глинени керемиди или пък дървени летви. Могат да се използват при жилищни, търговски или промишлени сгради.

Предимства на металните покриви

На първо място сред плюсовете на металните покриви е тяхното дълголетие. Правилно инсталирания метален покрив може да издържи над 50 години без да се нуждае от ремонт. Предлагат се в богато разнообразие от цветове, форми и архитектурни стилове, което позволява да задоволят и най – взискателния вкус. Леки и незапалими са. Отразяват топлината и по този начин тя не се губи, което ги превръща и в енергийно ефективни. Покритията им са химически устойчиви и защитават покрива от корозия. Не се изменят под въздействие на влага. Изолират напълно от вода и предпазват от пожар. Още един техен плюс е възможността материалът да бъде рециклиран. Предимство е и лесния монтаж.

Недостатъци на металните покриви

При несъвместимост на металните материали и аксесоари има риск от корозия. Също така при градушка или силен дъжд може да се чува шум. Цената на металния покрив може да бъде по – висока от тази на друг вид материал, особено ако се спрете на висококачествени керемиди, които предлагат сигурност и дълъг период на експлоатация, непостижими за друг материал.

Видове метални покриви

Ламаринени покриви

Те са едни от най – разпространените. Нужно е периодично да се третират със защитен грунд или боя, което ще удължи живота им.

Стоманени покриви

Това е най – често срещания метален покрив. Използва се висококачествена неръждаема стомана, която не подлежи на атмосферни влияния. Стоманените покриви гарантират издръжливост и здравина, подходящи са както за жилищни, така и за търговски и промишлени сгради.

Медни покриви

Медните покриви са скъпи, предлагат стил, елегантност, надеждност и дълготрайност. Срещат се рядко заради високата си цена и трудният монтаж.

Алуминиеви покриви

Алуминият е материал, който гарантира издръжливост и дълголетие. Не се влияе от природните явления.

Покриви от цинк

Също като медните покриви, тези от цинк са скъпи, здрави и естетически издържани.

Добре е при нужда металният покрив да се третира металозащитен грунд или боя. Също така следете за признаци на корозия, ръжда или проблеми с отводняването на покрива. Ако забележите подобни не се колебайте да потърсите помощ от фирма за ремонт на покриви. 


Металните покриви – видове, предимства и недостатъци Металните покриви станаха изключително п