Какво трябва да знаем за дървената дограма?

13/12/2021, 16:10:58
Оценка 5 от общо 2 гласа
13/12/2021
Тагове:
Какво трябва да знаем за дървената дограма?

При избора на нова дограма за дома е необходимо да мислим разнопосочно, за да бъде селекцията успешна, а на финала да се сдобием с продукт, който отговаря на всичките ни изисквания. Основните точки в случая са видът на стъклопакета, изработката, нивото на шумоизолация и топлоизолация, енергийната ефективност и естетическите качества на профилите. За да постигнем максимума за своите прозорци, е необходимо да заложим и на водещ производител, съветват от G-Fenster.

Как да изберете дървена дограма за своето жилище?

Покупката на дървена дограма е рентабилно решение, на което много от потребителите залагат с охота. Преди обаче да инвестирате средства в подобен продукт, трябва да сте абсолютно сигурни, че именно той е подходящият за вас. При избора на профили е добре да вземете предвид географската област, търсеното ниво на изолация, коефициента на топлоизолация, броя камери в стъклопакета, производителя и цената. Всички тези “подробности” са точките, по които е препоръчително да се водим по време на селекция. 

Какви са предимствата на дървената дограма ?

Изработени са от естествени материали, които не само имат еко-насоченост и притежават красив външен вид, но и високи износоустойчиви качества. Дървото като вид суровина е масово използвано в различните индустрии, като то намира отлично приложение и в съвременния дом. Водещите предимства на дървените профили са следните:

  • притежават голяма здравина и стабилност — това гарантира тяхното безупречно представяне в рамките на експлоатационния ѝ срок;

  • с тях се постига висока енергоефективност — постоянното покачване на сметките за електричество е причина да потърсите рентабилни решения, с които да намалите месечните си разходи за ток. Профилите за прозорци от дърво са чудесен начин да го постигнете в дългосрочен план;

  • шумо- и термоизолация — дървената дограма е много добър вариант за климатичния пояс, в който се намира страната. Освен на студ тя също така е устойчива и на горещини, а и редуцира успешно нивата на шум; 

  • стилна визия — дървесината, по презумпция, допринася за уютната и комфортна домашна обстановка, което прави дървената дограма и толкова предпочитан продукт. Може да бъде изработена в цвят по ваш избор, което дава възможност за персонализиране на жилищния интериор. 

Дървената дограма е инвестиция за десетилетия напред, така че е крайно нежелателно да направите компромиси нейното качество. Ако не заложите на профили с хубава изработка, това би могло да доведе до поява на конденз, течове от прозорците, неправилно затваряне, ниска топлоизолация и др. 

 


При избора на нова дограма за дома е необходимо да мислим разнопосочно, за да бъде селекцията успешн