Малка лятна къща

23/07/2020, 14:16:55
Оценка 5 от общо 3 гласа
23/07/2020
Тагове:
Малка лятна къща

Днес ви представяме малка ваканционна къща в гр. Каварна, проектирана от интериорен дизайнер Десислава Иванова от AULY design studio.

Проект „Малка лятна къща“ или наричан още вила „Go To” - игра на думи от имената на малките и обитатели – Гого и Томи, се намира във вилната зона на гр. Каварна.

Желанието на собствениците е ваканционна вила на морето, която да има всички удобства за обитаване от 4 – 5 членно семейство в рамките на летните месеци. Условие – да бъде завършена до ключ бързо, във възможно най – кратък срок, за да може да се използва още същото лято (предварителните разговори бяха края на април – май). Имахме определен бюджет, в чиито рамки трябваше да се реализира целия проект.

Така след разглеждане на различни варианти стигнахме до решението за малка вила изградена от метална конструкция с термо панели, изолация и гипс картон.

Проектът като архитектура и вътрешно разпределение е изцяло на Десислава Иванова, а конструктивният проект е на фирмата изпълнител Бурлаков ООД.

Вилата е ориентирана север – юг, като двете спални са на север, където е най – прохладно. Дневната с кухненския бокс е на юг, а банята е на запад.

Кухненският бокс разполага с всичко необходимо – пералня, мивка, съдомиялна и хладилник. Умишлено печката е извън вилата, в лятната кухня, за да не се вдига изкуствено температурата вътре.

Прозорците и вратите са разположени така, че да няма пряко греене от слънчевите лъчи в тях, и същевременно са едни срещу други, с което температурата във вилата е приятна и в най – горещите дни. От юг ската на покрива оформя голяма покрита веранда с трапезна маса и лятна кухня. Тя е ориентирана с гледка към парцела и предразполага към събирания с приятели и дълги разговори през летните вечери.

Обзавеждането е изчистено, решено в бяло, синьо и натурално дърво. Съвсем целенасочено не са използвани големи корпусни мебели – през лятото, багажът който имаме е много оскъден и реално те не са необходими. Скринът в спалнята и етажерката от дневната допълнително са боядисани в лазурно синьо с което подчертават морската тематика.

Цялата атмосфера и използваните аксесоари създават усещане за безвремие и допринасят за пълноценна, заслужена почивка.

Автор: Десислава Иванова

AULY design studio


Днес ви представяме малка ваканционна къща в гр. Каварна, проектирана от интериорен дизайнер Десисла