Как да обзаведем антрето

30/12/2017, 01:22:36
Оценка 4.4 от общо 31 гласа
30/12/2017
Тагове:
Как да обзаведем антрето

Стените

За антрето е добре да заложите на светли цветове, които да компенсират донякъде липсата на естествена светлина. Изберете латекс, който може лесно да се мие или свежа интересна мазилка. Ако търсите повече уют или нестандартна визия може да се спрете на релефни или фигурални тапети. С тях може да покриете както всички стени, така и да акцентирате само върху някои от тях. За да разширите оптически пространството може да покриете едната стена с огледала.

Подовата настилка

Подовата настилка в антрето трябва да е здрава, да не се пързаля и да се почиства лесно. Най – често тя е от теракот или гранитогрес, но може да бъде също така от ламинат, винил, естествен камък.

Мебелите

Портманто и шкаф за обувки са едни от първите мебели за коридора, за които трябва да помислите. Друг вариант е да поставите закачалка и да добавите пейка или табуретка за повече комфорт. Изберете мебелите според стила на помещението и ги съобразете с цялостния интериор на жилището. Ако антрето е достатъчно голямо, практична идея е да поставите и малък гардероб за връхни дрехи. В случай, че разполагате с ниша, обособете удобен шкаф с рафтчета и там. Не забравяйте и за огледалото, което е неизменна част от всеки коридор. Изберете такова, в което може да се оглеждате в цял ръст и го поставете близо до входната врата.

Осветлението

Светлината е много важен фактор при обзавеждането на антрето, особено ако то не разполага с прозорец. Добре е да заложите на повече от едно осветително тяло. Друг варинат е окачен таван с LED лунички.

Декорацията

Правилно подбраната декорация придава уникален вид и стил на всяко помещение. В зависимост от цялостното обзавеждане може да поставите интересни декоративни пана, картини, снимки в рамки, стенен часовник, гоблен. Не прекалявайте с декоративните елементи в малкото антре, за да не стане твърде претрупано.

Поддръжката

За да изглежда добре всяко помещение трябва да се поддръжа. Постарайте се антрето да не е разхвърляно и когато влезе в дома ви човек да не се сбъсква с купища обувки или връхни дрехи. Това ще придаде усещане за претрупаност и безпорядък. Дръжте вещите прибрани в шкафове, за да изглежда антрето просторно и уютно. Добрата организация ще ви помогне и да откривате много по – лесно търсеното нещо, затова погрижете се да имате достатъчно места за съхранение и помислиете предварително кое къде ще стои. Когато избирате материали и цветове за пода и мебелите обърнете внимание на това те да се почистват лесно, тъй като в коридора се стъпва с обувки и изисква често мокро почистване.


Стените За антрето е добре да заложите на светли цветове, които да компенсират донякъде липсата н