Коя е най - подходящата подова настилка за антрето

13/11/2017, 21:10:14
Оценка 4.4 от общо 84 гласа
13/11/2017
Тагове:
Коя е най - подходящата подова настилка за антрето

Едно от първите неща, които човек забелязва щом влезе в дадено помещение е подовата настилка. Както в другите стаи, така и в коридора тя е от голямо значение за цялостната визия на помещението.

Кои са най – подходящите подови настилки за антрето:

Теракот или гранитогрес в коридора

Най – често срещаните варианти за подова настилка в коридора са теракот и гранитогрес. Те са и най – практичния вариант, тъй като се отличават със здравина, издръжливост, дълъг живот и лесна поддръжка. Освен това предлагат богато разнообразие от към цветове и дизайн. Вече се намират и много успешни имитации на дърво и камък. Материалите са влагоустойчиви, което е много важно за антрето, където се влиза с обувки и се налага много често почистване. Като основен минус на теракота и гранотгреса можем да посочим по – студеното усещане, което създават.

Естествен камък в коридора

Естествения камък е елегантна и стилна настилка, която създава усещане за лукс. Най – често използвани са гранит, мрамор, травертин. Камъкът е устойчив на износване, влага, замърсявания. Почиства се лесно и на практика не изисква поддръжка. Както и при керамичните плочки обаче създава студено усещане при ходене по него. Това би могло да бъде компенсиране чрез поставяне на подово отопление.

Подова настилка от винил в коридора

Виниловите подови настилки нашумяват все повече през последните години. Те са достъпки като цена, предлагат голямо разнообразие от цветове както и дизайн, съществуват имитации на камък, дърво, гланц. Държат по – топло усещане в сравнение с керамичните плочки или камъка. Практични са, тъй като се поставят и поддържат лесно, влагоустойчиви са. Също така не шумят при ходене. Не задържат петна или миризми. Могат да се почистват ежедневно с мокра кърпа и подходящ препарат.

Ламинат в коридора

Все повече хора избират ламината за подова настилка в антрето. Въпреки че той е доста по – устойчив на влага от естествения паркет, все пак е добре да внимавате с него в коридора, тъй като е податвлив на надраскване. Високият клас ламинирани паркети обаче са много издръжливи и с висока степен на износоустойчивост.

Мозайка в коридора

Мозайката предлага безкрайни възможности за съчетание на цветове и фигури и придава уникален вид на всяко помещение. Тя е изключително издръжлива както на изновсване, така и на температурни разлики.

Когато избирате настилка за коридора не забравяйте следните важни фактори:

1. Настилката трябва да е здрава, устойчива на влага, замърсяване, износване, надраскване.

2. Покритието не трябва да се пързаля, така че обърнете внимание настилката да не е хлъзгава нито когато е суха, нито като се намокри.

3. Тъмните цветове абсорбират светлината, а светлите я отразяват, така че съобразете цвета на настилката с големината на помещението.


Едно от първите неща, които човек забелязва щом влезе в дадено помещение е подовата настилка. Както