Идеи за обзавеждане на голяма тераса

14/08/2015, 03:00:00
Оценка 4.6 от общо 36 гласа
14/08/2015
Тагове:
Идеи за обзавеждане на голяма тераса

Докато в малката тераса възможностите ни за оформяне на отделни зони и декорация са по – ограничени, то големият балкон предоставя доста повече поле за изява по отношение на обзавеждането. Обикновено възприемаме терасата като място за простиране, складиране на ненужни вещи или приготвяне на барбекю през лятото. Голямата тераса обаче има потенциал да се превърне в нещо повече. Тя би могла да бъде уютен оазис за почивка, срещи с приятели, а в зависимост от разположението си дори и зона за слънчеви бани през лятото.

Как да оформим терасата в приятно кътче за прекарване на времето?

Почистване и освежаване

Тъй като терасите често са пренебрегвани когато става дума за дизайн, те обикновено са по – неподдържани от други помещения в къщата. За да разкрие голямата тераса потенциала си, първо я разчистете от излишните вещи. Изхвърлете всичко, което не използвате и може да и за се изненадате от вида на балкона си и да ви се стори още по – голям.

Следващата важна стъпка е освежаването. Пребоядисването в приятен цвят ще промени коренно облика на терасата ви.

Мебели и обзавеждане

Помислете за пода на терасата – той може да бъде от дърво, ламинат, теракот, гранитогрес, изкуствена трева и други варианти. Ако се спрете на дървен под трябва терасата да бъде остъклена и закрита, за да се предпази настилката. В зависимост от предназначението, което искате да има терасата, основните мебели, които ви трябват са маса, столове или пейка, канапе или диван за почивка.

Бихте могли да разнообразите със шезлонг или хамак. Може да изберете мека мебел или мебели, които са подходящи за излагане на открито, особено ако терасата е неостъклена.

Декорация

Тук възможностите са неограничени. Със сигурност едно от нещата, които правят терасата толкова прекрасна са живите растения. Видът им зависи от изложението на терасата, както и възможностите ви да се грижите за тях и разбира се от личните ви предпочитания. Не забравяйте, че за да изглеждат добре трябва да може да има осигурите необходимите условия. Вижте как да изберем растения според изложението на балкона.

Може да украсите мебелите с декоративни възглавнички, които ще придадат уют и допълнителен комфорт. Помислете и за осветлението. Може да използвате LED осветление, фенери, соларни лампички, като последните са подходящи ако терасата ви е достатъчно дълго огрявана от слънцето.


Докато в малката тераса възможностите ни за оформяне на отделни зони и декорация са по – огран