Необикновени приложения на ябълките

07/10/2016, 03:00:00
Оценка 4.5 от общо 63 гласа
07/10/2016
Необикновени приложения на ябълките

Няколко идеи за какво могат да ни бъдат полезни ябълките у дома:

Нестандартен вкус на руската салата – любимата ви руска салата ще придобие много приятен вкус ако настържете в нея две малки кисели ябълки.

По – добър вкус на месото – месото също може да придобие много по – хубав вкус ако докато го печете на скарата го покриете с тънки резенчета ябълки. Отстранете ги преди сервиране.

По – дълго съхранение на картофите – за да запазите картофите свежи през зимния сезон, смесете ги с малко ябълки. Киселината в ябълките не позволява на картофите да покълнат.

Ароматизирайте помещението – нарежете парченца ябълки в малка купичка и я поставете в стаята за няколко часа. Ароматът на зелената ябълка е полезен при главоболие.

Премахнете излишната сол от ястието – ако готвите сигурно поне веднъж ви се е случвало да пресолите ястие. Следващия път не се притеснявайте, а нереже необелена ябълка на резенчета и ги поставете в ястието за кратко, след което ги отстранете. Те ще отнемат част от солта.

Предотвратете изсъхването на печивата – затворете добре, опечен сладкиш, в кутия, в която сте поставили няколко парченца ябълка. Тя ще предпази печивото от изсъхване, а и ще му придаде много приятен аромат.

Преборете кашлицата – смесете равни части настъргана ябълка и лук с мед. Разбъркайте добре и взимайте по една лъжичка 3 пъти на ден. Това изпитано средство ще ви помогне да се преборите с кашлицата.

Направете си освежаваща маска за лице – вариантите за маска за лице с ябълка са наистина много. Ще ви предложим една: необходими са ви 1 ябълка, 1 ч.л. кисело мляко, 1 ч.л. мед и няколко капки лимон. Смесете продуктите и ги пасирайте в блендера. Сложете маската на влажна кожа, оставете за 20 – 30 минути и изплакнете с хладка вода без сапун. Маската е особено ефективна при избелване на кожата и премахване на белези от акне.

Есенна декорация с ябълки – може да украсите дома си в тон с есента с помощта на ябълки. Може да прибавите и други есенни плодове като круши, грозде, тикви. Също така шишарки, красиви листа, жълъди, орехи, кестени, клончета, свещи. Както и да си направи венец от ябълки. Възможностите са безкрай!

Свещници от ябълки – добре да ги направите веднага преди да ги използвате тъй като не са особено трайни, но са много ефектни и ароматни. Отрежете дъното на ябълката, така че да стане плоска и да може да стои стабилно без да се търкаля. Издълбайте част от вътрешността и поставете в нея, желаната свещ. Подходящи са малки чаени свещи. Това е!


Няколко идеи за какво могат да ни бъдат полезни ябълките у дома: Нестандартен вкус на руската