Как да почистваме кухненските шкафове

16/07/2017, 07:55:05
Оценка 4.5 от общо 79 гласа
16/07/2017
Тагове:
Как да почистваме кухненските шкафове

Кухнята е сред помещения, които най – често се нуждаят от почистване. Наред с печката, хладилника и мивката, шкафовете също трябва да бъдат редовно почиствани.

Дървени шкафове

Дървото е материал, податлив на замърсявания, освен това попива всички аромати. Може лесно и екологично да почистите дървените шкафове със смес от топла вода, зехтин и оцет. натопете памучна кърпа и почистете шкафовете. Благодарение на оцета ще премахнете неприятните миризми и ще дезинфекцирате шкафовете, а зехтина ще ви помогне за почистването на мазните петна, освен това ще полира дървото и шкафовете ще бъдат перфектно почистени без агресивни препарати.

Цветни шкафове от ПДЧ или МДФ материал

За шкафовете от ПДЧ или МДФ може да използвате обикновени почистващи препарати, стига да не съдържат абразивни частици. Тези мебели обикновено се почистват лесно.

Шкафове от инокс

За шкафовете от инкос може да използвате стандартни почистващи препари без абразивни частици. Почиствайте ги само с мека кърпа от микрофибър или памук. Не мокрете много повърхността и задължително подсушете добре със суха кърпа накрая. За да върнете блясъка на инокса може да използвате зехтин или бебешко олио. Натопете памучната кърпа и полирайте внимателно.

Стъклото в кухнята

Стъкления плот, врати или витрини на кухненските шкафове се почистват изключително лесно с помощта на препарат за стъкло и мека кърпа. Избягвайте препарати с абразивни частици. Стъклените повърхности може да почистите и със смес от вода и оцет. 


Кухнята е сред помещения, които най – често се нуждаят от почистване. Наред с печката, хладилн