Как да почиситим окачения таван

17/03/2022, 09:59:36
Оценка 5 от общо 2 гласа
17/03/2022
Тагове:
Как да почиситим окачения таван

Окачените тавани са модерни и стилни и въпреки, че не изискват специфични грижи, те все пак се нуждаят от периодично почистване.

Средствата и начинът на почистване зависят от вида и материалът на тавана. Най-важна е повърхността – тя може да бъде гланцирана или матова. И за двата типа покрития не бива да се използват абразивни вещества, разтворители на основата на ацетон, хлорни препарати. Матовият таван може да се почиства с прахосмукачка с подходящ накрайник или просто да се забърсва със сух, памучен парцал. Ако няма упорити замърсявания, това е напълно достатъчно и няма нужда да използвате препарати и да прави мокро почистване.

Гланцираният окачен таван е красив и елегантен, отразява ефективно светлината и може да придаде простор и очарование на интериора. За да запазим характеристиките и добрата му визия обаче, е важно да знаем как да го поддържаме. Гланцираните повърхности изискват внимателно почистване.

Подготовка за почистване:

  • Осигурете си стълба, стол или нещо друго, на което да стъпите.
  • Мека гъба и микрофибърен парцал
  • Сапунен разтвор
  • Чиста топла вода

Сухото почистване на тавана се извършва само с помощта на памучен или микрофибърен парцал и може да се прави толкова често, колкото е необходимо. Мокрото почистване се препоръчва два-три пъти годишно. За целта, първо отстранете праха чрез избърсване с мека кърпа. След това използвайте сапунен разтвор или препарат за стъкла и почистете с помощта на гъба. Не търкайте интензивно и не натискайте за да не причините драскотини на повърхността. Потопете гъбата в чиста топла, но не гореща вода и преминете по повърхността за да отстраните остатъците от почистващото средство. След това подсушете внимателно със суха кърпа от микрофибър.


Окачените тавани са модерни и стилни и въпреки, че не изискват специфични грижи, те все пак се нужда