Важни въпроси при покупката на спално бельо

01/10/2017, 00:41:35
Оценка 4.5 от общо 44 гласа
01/10/2017
Тагове:
Важни въпроси при покупката на спално бельо

В спалнята трябва да се чувстваме комфортно и спокойно и основната ни задача е да създадем обстановка, гарантираща ни пълноцен сън и релакс. Значение за това имат интериора на спалнята, декоративния текстил, аксесоарите и разбира се най – важната част – леглото, матракът и спалното бельо!

Качествения спален комплект е приятен на допир и на вид, издръжлив е, не предизвиква раздразнения и ни осигурява спокоен и здрав сън.

За какво да внимаваме при избора на спално бельо:

Материята

Спалното бельо може да бъде изработено от естествени или изкуствени материали. Ако сте с чувствителна кожа и сколнни към алергии най – добре заложете на екологични материали. Същото важи и когато избирате детски спален комплект. Кожата на децата е много сколнна към раздразнения, затова заложете на естествена дишаща материя.

Памукът е сред най – често изпозлваните материали за изработка на спално бельо. Той е мек на допир, устойчив при пране, не запарва и позволява на тялото да „диша“. Предлагат се различни видове памук като памучен сатен, ранфорс, египетски памук и други.

На по – ниска цена се предлагат и варианти, които са смесица от памук и полиестер. Техният основен недостатък е, че през лятото може да предизвикат запарване на тялото.

Коприната е хипоалергенна, характеризира се с голяма здравина и устойчивост и поддържа комфорта на тялото през цялата нощ. Недостатъкът на коприненото спално бельо е високата му цена.

Сатенът има дишащи свойства и осигурява прохлада, благодарение на естествения си охлаждащ ефект, което го прави подходящ избор за летен спален комплект. Също така създава романтична обстановка в спалнята.

Ленът също гарантира прохлада през летните месеци, но недостатъкът му е, че лесно се мачка.

Бамбукът е хипоалергенен материал и е добър избор за любителите на екологичните изделия. Материята не е много устойчива обаче, затова трябва да се пере на ниска температура и да се суши на въздух.

Микрофибърните спални комплекти са добър вариант за зимата. Те създават топло и уютно усещане, меки са и не се мачкат.

Полиестерното спално бельо е много разпространено преди всичко заради достъпната си цена. Полиестерът е подходящ материал и при изработка на олекотени завивки и шалтета, тъй като осигурява здравина на изделието.

Цветът

Цветовете на спалния комплект завсият от вашия вкус и декора на спалното помещение. Пастелните и наутрални тонове действат успокояващо и създават усещане за хармония. Ярките нюнаси, от своя страна, действат разведряващо и освежават спалнята. Може да комбинирате цветът на спалното бельо с този на покривката за легло, пердетата и килимът.

Цената и марката

Съветваме ви да не правите компомис с качествтото на спалното бельо, тъй като то е от особено значение за вашия комфорт и пълноценен сън. Качественото спално бельо ще ви се отплати във времето. Разбира се не е нужно да избирате най – скъпото бельо на пазара, може да намерите достатъчно добри продукти на приемливи цени. Изберете доверен търговец и марка, доказала се във времето, за да сте сигурни, че ще вземете най – доброто решение за вашата спалня. В онлайн магазин Intershop.bg ще намерите първокласни спални комплекти, които ще ви осигурят здравословна и комфортна среда за сън.


В спалнята трябва да се чувстваме комфортно и спокойно и основната ни задача е да създадем обстановк