Съвети за избор на удобно кресло за хола

18/03/2021, 14:46:21
Оценка 5 от общо 4 гласа
18/03/2021
Тагове:
Съвети за избор на удобно кресло за хола

Мебелите в хола трябва да са удобни, красиви и практични. Те трябва да носят усещане за комфорт, уют и да ни служат дълго време. Да намерим перфектните мебели с добро съотношение цена-качество обаче, не е никак лесно.

Една от най-важните и необходима мебел във всеки хол е креслото. Независимо дали гледате телевизия, четете книга или си почивате с чаша питие, ще направите преживяването си още по-приятно ако изберете удобно и модерно кресло за хола, което можете лесно да поръчате онлайн от GRANDecor.

Намирането на подходящо кресло изисква съобразяване с височината, теглото и стойката на бъдещия ползвател.

Седалка

Седалката е може би най-важната част, на която си струва да обърнете голямо внимание. Тя трябва да е мека и комфортна, но в същото време да осигурява стабилна опора. Ако потъва твъде много няма да ви бъде удобно, а и ставането ще бъде затруднено. Бедрата ви трябва да са перпендикулярни на пода когато сте седнали. Височината на седалката трябва да съответства на тялото ви. Ако сте по-високи изберете кресло с по-голяма дълбочина за да не изпитвате дискмофрт в коленете докато седите. Широчината на седалката също е от значение. Ако е прекалено тясна, определено няма да ви бъде удобно и няма да можете да се отпуснете напълно.

Облегалка

Облегалката може да бъде висока или ниска, но най-важното е да предоставя стабилна опора на долната част на гърба. Ако смятате да ползвате креслото за гледане на телевизия или четене, по-добре изберете висок гръб, който да осигурява комфортна опора и за врата.

Подлакътници

Дали да се спрете на кресло с подлактници или без, зависи изцяло от вашите предпочитания. Направете избора си спрямо това колко често, за колко дълго и за каква дейност ще го използвате. Подлакътниците предлагат възможност за пълноценна почивка на ръцете, особено ако седите върху креслото продължително време.

Качество на материалите

От качеството зависят не само външния вид и функцията на креслото, но и това колко дълго ще го използвате. С течение на времето мебелите неизбежно се амортизират, но колкото по-добре са изработени и колкото по-качествени материали са използвани, толкова по-добре изглеждат дори след години употреба. Комфортът също не е за подценяване. Некачественото кресло ще се износи бързо и може да стане неудобно за използване. От тази гледна точка си струва да инвестирате в качествен пълнеж, материали и дамаска, които ще ви служат дълго време. Важно е тапицерията да бъде лесна за поддръжка и почистване и да се вписва в интериора на хола.

Стил на креслото

Важно е всяка мебел да се вписва добре в цялостния интериор и да изглежда хармонично сред останалите. В това отношение, разнообразието от кресла е голямо – те могат да са в класически, модерен, ретро, винтидж стил. Предлагат се модели с дамаска от кадифе, кожа, с дървена и метална основа, масивни, елегантни, със заоблени и с прави форми.


Мебелите в хола трябва да са удобни, красиви и практични. Те трябва да носят усещане за комфорт, уют