Пердета в кънтри стил

12/11/2017, 04:49:54
Оценка 4.6 от общо 75 гласа
12/11/2017
Тагове:
Пердета в кънтри стил

Ако си падате по ретро интериора и искате да създадете кънтри обстановка в дома си, то непременно обърнете голямо внимание на аксесоарите.

В ретро дизайна главна роля играе текстила – цветни покривки, килими и черги, бродирани възглавнички и разбира се – завеси.

Пердетата в кънтри стил са чудесни за декорация както на дома, така и на вилата. Най – често те се използват в кухнята, трапезарията и дневната, но са подходящи за всяка стая в дома.

Завесите в селски стил могат да бъдат римски текстилни щори, като по този начин ще съчетаете ретро и модерно в едно.

Могат да бъдат роло щори. Те са оригинални и практични. Предлагат се в различни десени и материи – както прозрачни така и такива, недопускащи светлина.

Отлично се съчтават с всеки интериор.

Могат да бъдат в класически стил, подходящи за традиционно обзаведени домове, които искат да внесат нотка прованс в интериора. Такъв тип завеси са дълги и са съставени от две пердета – едно тънко и ефирно и едно по – плътно.

Пердетата в кънтри стил могат да бъдат изработени от много различни материали – памук, лен, органза. Цветовеите комбинации трябва да пасват на цялостния дизайн. Ако целите интериор в стил прованс или винтидж изберете шарени и ярки къси завеси. Ако искате по – изчистено и семпло излъчване заложете на едноцвени ефирни пердета.

Не забравяйте, че основната цел на завесите в кънтри стил е да внесат лекота и усещане за уют в интериора и не трябва да са твърде тежки. За мястото където се готви най – удачно е те да бъдат къси, материята да не задържа миризми и да се почиства лесно.

За дневната изберете леки ефирни завеси в неутрални цветове. За спалнята са подходящи топли цветове – злато, бордо, оранжево, розово, както и цветни пердета с флорални мотиви.

За детската стая заложете на пастелни светли тонове.

Кънтри завесите са много подходящи и за вашата извънградска къща или вила за отмора през уикенда.


Ако си падате по ретро интериора и искате да създадете кънтри обстановка в дома си, то непременно об