Как да изберем диван за кухнята

17/12/2016, 13:57:14
Оценка 4.3 от общо 57 гласа
17/12/2016
Тагове:
Как да изберем диван за кухнята

Ако кухнята ви е съчетана с трапезария или дневна зона, то диванът е задължителен елемент към нейното обзавеждане. Той може да служи както като мебел за сядане на трапезната маса, така и просто като канапе за релакс, на което да се отпуснете с чаша питие вечер след работа.

Как да изберете правилният модел сред огормното разнообразие по магазините?

Първо си отговорете на въпроса диванът ще се използва ли за сядане на трапезната маса или ще бъде част от дневната зона в комбинация с малка холна масичка?

При първият вариант ви е нужен висок трапезен диван, удобен за хранене, докато при вторият – по – нисък диван, подходящ за хол.

Ъгловите дивани са отлично решение за малка кухня. В случай, че не разполагате с много място, то трапезния ъглов диван би бил идеално решение за вас.

Следващата стъпка е да си отговорите на въпроса диванът само за сядане ли ще се използва или и за спане? В случай, че често ви идват гости с преспиване добро решение е да се спрете на удобен разтегателен диван.

Обърнете внимание на материала. Изберете вида на тапицерията, както и пълнежа на меката мебел. Помислете и от какъв материал искате да е изработена рамката. Просто и бюджетно решение са рамките от ПДЧ. По – скъп вариант са тези от метал или естествено дърво. Те разбира се имат свойите предимства като екологичност и по – дълга експлоатация.

Обърнете внимание на шевовете, конструкцията и се интересувайте какъв е пълнежът на дивана. Изберете лесна за почистване дамаска, тъй като в кухнята има риск тя да се цапа често, особено ако имате малки деца или домашни любимци.

Ако диванът има функция „сън“ обърнете внимание на механизмът на трансформация. Важно е той да е лесен за разтягане и диванът да е удобен. Колкото по – често ви се налага да го използвате за спане, толкова по – голямо значение има комфортът, който ви предлага.

Не оставяйте покупката за последния момент. Ако в момента правите основен ремонт и ви се струва, че има много време докато стигнете до избора на диван, то по – добре не чакайте твърде дълго. Добрия избор изисква подготовка. Определете какво искате като мебел, съобразете го с цялостния интериор на помещението, огледайте се за подходящи платове за дамаски, в случай, че не откриете желаната от вас, по магазините. Изучаването на всички предложения отнема време, а импулисвната покупка може да се окаже неуспешна. В повечето случаи когато си харесате мострен диван в магазина ще трябва да изчакате определено време за изработка на желаната от вас форма и разцветка. Освен това може да желаеете допълнителни функции или диван с индивидуална форма, което също ще забави поръчката.

Да не забравяме и че ако започенете да търсите мебел достатъчно рано може да попаденете на много изгодна промоция, от която да се възползвате.

Докато се ориентирате в огромното многообразие от дивани и решите какъв точно искате не пропрускайте да се разходите в мебелните магазини огледайте и тествайте изложените дивани. Така ще установите кой е най – комфортен за вас.


Ако кухнята ви е съчетана с трапезария или дневна зона, то диванът е задължителен елемент към нейнот