Телевизор и камина в дневната - идеи за съчетание и дизайн

17/05/2019, 10:22:39
Оценка 5 от общо 2 гласа
17/05/2019
Тагове:
Телевизор и камина в дневната - идеи за съчетание и дизайн

Както телевизорът така и камината играят роля на притегателен център в дневната. Ако сте решили да имате и двете в хола си то трябва добре да обмислите различните варианти за монтиране и съчетание както от естетична така и от практична гледна точка.

Не е добра идея да поставяте телевизора над камината по няколко причини. Първо това не отговаря на мерките за безопасност. Стената над камината се нагрява твърде много и това може да повреди телевизора или дори да доведе до пожар. Второ, по този начин рискувате погледа ви да се разфокусира твърде често. Игривите пламъци на огъня ще привличат вниманието ви и ще ви разсейват от телевизора. Твърде много визуални стимули на едно място ще направят пространството излишно претрупано.

В достатъчно голям хол е желателно телевизора и камината да бъдат на различни стени.

Понякога обаче единствения вариант е уреда да бъда поставен на камината. В такъв случай може да решите проблема като използвате декоративна камина – електрическа или на биоетанол. Другия вариант е да изолирате много добре стената с пожароустойчив гипскартон и минерална вата. Въпреки тези мерки обаче не препоръчваме да поставяте устройството над камина на дърва.

Ако искате да използвате стената, през която минава комина най – добре е да измерите нейната температура при работеща камина. Ако тя надвишава 30 – 32 градуса, по – добре изберете друго място за ТВ устройството.

Телевизора и камината могат да бъдат на една и съща стена, но на достатъчно голямо разстояние едно от друго, както ще видите в примерните снимки по – надолу.

Друг практичен вариант е да поставите телевизора в ъгъл или на преградна стена.

Много успешен вариант е телевизора да бъде поставен на стената срещу дивана, а камината на страничната стена, така тя ще придава топлина и уют без да отвлича вниманието от ТВ устройството.

Ако разполагате телевизора и камината на срещуположни стени внимавайте да не се бъдат на едно ниво тъй като пламъците ще се отразяват в екрана и ще пречат на гледането на телевизия. Най – добре ги поставете диагонално.

Телевизор в ниша и камина на биоетанол в модерен хол

Електрическа камина в дневна, изпълнена в класически стил

Съчетание между телевизор и камина в лофт всекидневна

Красива комбинация между декоративна камина и телевизор

Елегантно съчетание в прованс стил

Телевизор и камина на различни стени в кънтри всекидневна

Телевизор и камина на една и съща стена

Телевизор и камина на съседни стени


Както телевизорът така и камината играят роля на притегателен център в дневната. Ако сте решили да и